Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se modifică sistemul venos al mamei în cele nouă luni de sarcină. Uneori, nu revine la forma inițială

Your browser doesn't support HTML5 video.

În cele nouă luni de sarcină, sistemul venos al viitoarei mame se modifică. Uneori, aceste schimbări rămân și după naștere, fiind nevoie de tratament.

Durerea poate proveni de la venele din abdomenul inferior, mărite în volum. Dau disconfort în toată zona. Vedem rezolvările. Durerea pelvină se accentuează dacă stați mult în picioare înaintea menstruației, dar și la contact intim. Aceasta dacă ați avut o sarcină în cele nouă luni. Sistemul venos se mărește de șase ori după sarcină.

De multe ori venele din pelvis nu își revin la diametrul inițial dacă sunt mai mari. Valvele care sunt în vena ovariană stângă care se varsă de obicei în vena renală stângă, nu mai funcționează și atunci sângele cade înapoi, stă și băltește. Apare disconfortul cronic.

Ecografia de pelvis măsoară diametrul venelor ovariene. Sunt mai mari de 5mm. Vorbim despre vene așa numite varicoase. Se tratează prin radiologie intervențională. Se injectează un alcool sub formă de spumă care are un rol iritant și în felul ăsta se micșorează.

Mai multe detalii, în VIDEO

Citește și
tromboza
Lipsa de mișcare poate duce la tromboză venoasă profundă. Cum se poate vindeca

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult