Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai simple reguli alimentare pentru a trece cu bine Sărbătorile de iarnă. Câte sarmale și câtă salată boeuf să mâncăm?

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prea mult nu înseamnă prea bine! Începe Crăciunul și nu vrem să ne abţinem de la mâncare. Şi nici de la bucurie.

Astăzi vă spunem cele mai simple reguli alimentare, care ne ajută să ne fie bine şi după Sărbătorile de iarnă. Puţin din toate, ăsta e secretul.

Prea multă mâncarea de sărbători. O auzim în fiecare an. Niciodată cu rea intenţie.

Peste 50.000 de variante oferă internetul la capitolul dietă după sărbători. Este imaginaţia oamenilor, binevenită. Singura dietă adaptată genelor noastre începe aici. Suntem încă adaptaţi la condiţia de vânători culegători. Ce găsim în pădure? Găsim frunze. Carne dacă suntem în stare să o vânăm, peste, ouă, tubercuri adică rădacinoase şi ciuperci.

Le consumaţi ca atare. Nu aveţi cum să acumulaţi grăsime în suprafaţa corpului. Dar de sărbători toate acestea se combină spectaculos. Bucuraţi-vă de ele cu înţelepciune.

O palmă de friptură la o masă, o mână de fructe. Toată ziua. Acestea sunt unităţile adaptate organismului dvs. Brânza este un concentrat coaloric, nu există ca atare în natură.

Uleiul are acelaşi statut – nu există ca atare în natură. O lingură înseamnă 100 de kilocalorii şi nu satură. Dar îngraşă. Maioneza este de fapt exces de ulei. Nu un mix de gălbenuş.

Sarmalele sunt un fel echilibrat de mâncare şi - nutrititiv şi din punctul de vedere al caloriilor. Fierte în ulei şi nu la aburi, în suc de roşii ori în zeama de varză, înseamnă însă bombă calorică.

Regula de consum? 2 linguri de salată boeuf, 3 -4 sarmale la masă. Altfel toate sistemele metabolice umane dau rateuri.

Ficatul fabrică în fiecare zi până la 700 de ml de bila sau fiere. Aceasta se adună în vezicula biliară, colecist. Are rol în digerarea grăsimilor. Cantităţile uriaşe de grăsime depăşesc tot ce poate ficatul să producă într-o zi. Apare greaţa, care înseamnă că procesul de metabolizare şchioapătă.

Cantiatea adaptată pentru fiecare dintre noi, la fiecare masă, se găsește în propia palmă. Două mâini pline de frunze înseamnă cât ar trebuie să mâncăm la fiecare masă. Ne referim la funze ori legume crude.

Frunzele ajută, în timpul mesei, la metabolizarea grăsimilor. Iar după masă, cafeaua neagră.

Toate procesele de digestie sunt sprijinite ulterior de mişcare. Nu există medicamente care să acopere lipsa acesteia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult