Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai nou tratament împotriva hipertensiunii este endovascular. Cum se realizează

Your browser doesn't support HTML5 video.

Creierul primește, în mod eronat, informația: presiunea sângelui nu e normală. Dă comandă să o crească. Această comunicare greșită, dacă e întreruptă, înseamnă că hipertensiunea poate fi tratată printr-o intervenție chirurgicală.

În toate vasele de sânge, receptorii transmit permanent informații creierului și acesta reglează tensiunea.

Andreea Groza: „În afară de creier, tensiunea arterială este un sistem perfect de echilibru între forța inimii, dimensiunea vaselor, funcția rinichilor și hormoni”.

Ne uităm la reglajele pe care le face creierul, după ce primește informații incorecte de la receptori din vasele de sânge.

Dr. Rareș Nechifor, cardiologie intervențională: „E o tulburare între receptorii din periferie și creier, creierul care primește informații eronate cum că tensiunea ar fi mai mică decât e în realitate și declanșează toate mecanismele să crească tensiunea normal, să ne mențină în viață”.

Medicamentele sunt eficiente, dacă se iau zilnic. Arterele rinichilor. Aici găsim cei mai mulți receptori care dau informații creierului. Cel mai nou tratament împotriva hipertensiunii este endovascular.

Citește și
obezitate
De ce supraponderalii au puțină vitamina D în sânge și ce recomandă medicii

Dr. Rareș Nechifor, cardiologie intervențională: „Navigăm de la mână sau de la picior prin interiorul vaselor de sânge cu pacientul treaz, fără durere în artere renale, cu un dispozitiv care ne permite să reducem activitatea acelor receptori. Blocăm o parte din ei, creierul își face o recalibrare a tensiunii arteriale. După intervenție, progresiv, tensiunea începe să scadă. Dacă medicamentele nu pot să-și facă treaba, această procedură vine în completare, duce pacientul într-o zonă de siguranță. Rezultatul e permanent”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult