Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Beneficiile cafelei. Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi mai eficient

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu patru cești de cafea pe zi slăbim mai eficient. Aceasta deoarece accelerează toate reacțiile metabolice.

O ceașcă are doar trei kilocalorii la suta de grame.

Lichidul negru și ușor amărui pe care îl bem în fiecare dimineață are beneficii nebănuite asupra întregului organism. Cafeina, substanța activă din cafea, este cel mai cunoscut și mai consumat energizant natural. Pe lângă cafeină, boabele de cafea conțin aproximativ 400 de elemente chimice, urme de vitamine și minerale, taninuri și doar trei calorii pe 100 de grame.

Care sunt virtuțile cafelei?

Mărește rezistența la efort, crește performanța fizică și forța de contracție musculară, scade oboseala. O ceașcă de cafea băută cu o oră înainte de sport mobilizează grăsimea de depozit, crește arderile și accelerează slăbitul.

Cafeaua stimulează sistemul cardiovascular și produce o creștere ușoară a presiunii arteriale, efect benefic în cazul celor cu tensiune mică. Are efect diuretic, scade riscul de pietre la rinichi și ameliorează gradul de hidratare la sportivi.

Citește și
lindy sinopoli
Moartea unei femei a rămas un mister timp de 46 de ani. Acum, dovezile ADN de la o ceașcă de cafea au condus la o arestare

Cafeaua taie apetitul și pofta de dulce, favorizează digestia, previne formarea de calculi biliari, ajută la golirea stomacului și combate constipația. Produce vasodilatație la nivel cerebral și pulmonar, combate migrenele și crizele ușoare de astm.

O ceașcă de cafea conține 200-500 miligrame de polifenoli cu o putere antioxidantă de trei-patru ori mai mare decât a vinului roșu sau a ceaiului verde.

Cum ajută cafeaua creierul

Este un stimulent nervos, induce o stare de alertă cerebrală favorizează munca intelectuală și crește puterea de concentrare. Doar la persoanele sensibile poate provoca tulburări de somn, dacă este consumată spre seară.

Cafeaua crește nivelul de atenție, îmbunătățește funcțiile cognitive, mărește capacitatea de memorare și învățare. La vârstnici scade riscul de boală Alzheimer, conservă memoria și luciditatea.

Avem beneficii din cafea doar în cazul unui consum moderat (sub patru cești pe zi). Contrar mitului, cafeaua nu este un drog, ci un stimulent care ne ajută să fim mai activi, să muncim mai mult și să gândim mai repede. Cu alte cuvinte, cafeaua ne face mai deștepți!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult