Acneea, o problemă care afectează tinerii. Care sunt cauzele și ce tratamente există
Your browser doesn't support HTML5 video.
În plus, leziunile acneice lasă urme vizibile și sub piele, care rămân acolo.
După orice formă de acnee, vor rămâne cicatrici. 95% dintre tinerii care dezvoltă acnee vor avea urme superficiale sau profunde.
Peste 90% dintre adolescenți nu sunt mulțumiți de felul în care arată. Medicul specialist stabilește cauza și severitatea acneei. Tratamentul nu începe în prima farmacie, ci la medicul dermatolog.
Andreea Merticariu, medic primar dermatolog: „Cicatricile pot să rămână chiar după forme ușoare de acnee. Tratament preventiv înseamnă tratament de la primele forme”.
În prevenție, este utilă lumina albastră. Vorbim de o lungime de undă, care poate controla secreția de sebum. Ce face, de fapt, excesul de sebum?
Mariana Trancă, Asistent medical dermatologie: „Un mediu foarte bun de cultură, se suprainfectează foarte ușor. Ne ajută lumina, scade din cantitatea de sebum reducând, reglând cantitatea de sebum. Lumina albastră ne ajută să scădem numărul de bacterii de pe față cu aproape 90%, mă ajută să am o recidivă ușoară, scade numărul recidivelor, scade secreția de sebum”.
În privința medicamentelor, pentru fete sunt recomandate pilulele contraceptive. Unele au și rol anti-seboreic. Tratamentele date de medic țintesc activitatea în exces a glandelor sebacee. Unele au un rol anti-inflamator sau anti-biotic, în funcție de forma de acnee.
Andreea Merticariu, medic primar dermatolog: „Ținta este una - dacă e suprainfecție bacteriană documentată trebuie tratată. Dacă avem exces de sebum și vrem să îl limităm, dacă avem inflamație, se trateză inflamația. Se agravează odată cu furtuna hormonală de la pubertate, vei schimba tratamentul și se poate ajunge chiar la tratamente sistemice”.
Aceasta pentru că urmele pot să rămână în straturile profunde ale pielii. Se tratează ulterior cu laser, prin care se elimină, practic, semnele.
Sursa: Pro TV
Etichete: doctor de bine , acnee , adolescenti , myimpact
Dată publicare: 24-03-2024 11:25