Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să facă personalul ambulanței, pus în situația unui pacient cu AVC. Minutele fac diferența până la sechele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pre-notificarea unui pacient cu accident vascular cerebral (AVC) poate face diferența între o viață normală și una cu sechele grave.

Atunci când echipajul de pe ambulanță anunță medicii dintr-un spital că urmează să sosească un bolnav cu AVC, timpul scurs din momentul intrării în unitatea sanitară până la inițierea tratamentului se reduce semnificativ.

Acest lucru se traduce în mai multe șanse de a salva țesutul cerebral afectat.

Dr. Elena Terecoasă, medic primar neurolog: „În prezent, personalul serviciilor de ambulanță are cunoștințe detaliate despre suspiciunea de accident vascular cerebral și va ști că trebuie să transporte pacientul cât mai repede la cel mai apropiat spital capabil să ofere tratamentul de care acești pacienți au nevoie. Aici este foarte important de menționat că nu trebuie să ducem pacientul la cel mai apropiat spital, indiferent care este el, ci trebuie să fie un spital în care să poată fi ajutat. Tromboliza intravenoasă are un interval de 4 ore și jumătate de la debut în care poate fi administrată, dar efectul și beneficiul ei vor fi infinit mai mari dacă o administrăm la o oră de la debut, față de a o administra la 4 ore și 20 de minute de la debut. Acesta este motivul pentru care pacientul trebuie să ajungă cât mai repede la spital.”

Mai multe detalii despre simptomele unui AVC și tratamentul pacienților cu această afecțiune aflați pe stirileprotv.ro, în emisiunea „Luptăm pentru viață”, prezentată de Liliana Curea.

Citește și
''STOP AVC! Învață. Acționează. Salvează''
Află totul despre ''STOP AVC! Învață. Acționează. Salvează'', jocul educativ de realitate virtuală pentru tineri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult