Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care soarele influențează îmbătrânirea pielii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Colagenul este cea mai des întâlnită proteină din organismul uman - inclusiv sub piele îl găsim. De structura lui depinde aspectul tânăr al fiecărei persoane.

În această structură dă cu putere… soarele. În afară de arsurile solare, colagenul este celălalt motiv pentru care trebuie să folosiţi creme de protecţie.

Structura proteică este agresată, însă, de...trecerea timpului. Şi de soare!   Dr. Florin Juravle, mdic primar chirurgie plastică: „Îmbătrânirea pielii însemană că pierdem a 0,1 mm pe an din grosime în fiecare an de la  20 de ani. După 30 de ani, soarele rupe colegenul şi îl distruge global şi fibrele elastice şi vasele de sânge e o distrugere globală. Rolul pielii  e de protecţie, dacă ai un zid de aparate şi îi dai cu ciocanul şi toporul în fiecar zi îl faci mai prost”.   De aceea, e bine să aplicaţi creme de protecţie solară. Pe toate zonele neprotejate de haine - fata, gât, decolteu, antebraţe. Iar în cazul celor care au chelie – crema se aplică şi pe scalp.

Vedeți continuarea în materialul VIDEO.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și
CSID soare, vacanta
Importanța vitaminei D în organism și cum o obținem de la soare fără să ne ardem pielea

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult