Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fructele de sezon trebuie consumate în porții de maxim 300 de grame. Beneficiile căpșunelor și cireșelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toată vara ne bucurăm de fructele de sezon. Noi vă recomandăm....să fie în porții de maximum 300 de grame. Așa, depășiți de câteva sute de ori necesarul zilnic de vitamina C. Nu e nicio problemă!

 

Trebuie să mai știți că fructele de sezon mâncate...direct din pom sunt cel mai bun control imunitar. Alături de soare. După mai bine de un an de pandemie, ne bucurăm de vară şi de ajutorul real pe care acest anotimp i-l furnizează organismului.

Prof. univ. dr Veronica Lazăr: „Sistemul imunitar este un alt tip de sistem senzorial, percepe informaţii, ocupa locul 2 după sistemul nervos şi percepe stimuli de natură chimică”.

Informaţiile chimice sunt peste tot în mediul înconjurător. Le găsim în aer, pe sol, pe alimente, pe alţi oameni. Sistemul imunitar le reperează, le analizează şi le gândeşte. Aşa cum gândeşte… sistemul nervos.

Citește și
Angajată a unui supermarket, îmțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța
Angajată a unui supermarket, înțepată de un scorpion ascuns într-o ladă cu căpșuni, în Constanța

Prin contact direct, micro-organismele ne colonizează şi formează aşa numita micro-biotă. O comunitate care nu ne aparţine, dar fără de care nu putem să trăim.

Bacteriile bune rămân localizate în principal pe piele, în cavităţile corpului uman şi, masiv, în intestinul gros.

Brânduşa Petruțescu: „Colonizează mucoasa intestinală a copilului şi asigură un echilibru al florei intestinale care îl protejează şi de infecţii digestive dar și de alergii şi boli autoimune pentru că, deşi par două direcţii diferite, alergia şi autoimunia au cauze comune”

În fiecare perioadă, natura oferă exact alimentele de care avem nevoie. Vara, consumaţi aşadar fructele şi legumele de sezon!

Ne ocupăm azi de căpşuni, și de cireşe. Consumaţi-le zilnic. Ideal ar fi direct din locul unde cresc. Presupunând că nu au fost stropite şi locul e curat.

Conţin microorganismele corecte pe care şi le doreşte sistemul imunitar. Pe carcasa alimentară. Iar în interiorul acesteia găsim alt ajutor imunitar – vitamina C.

Catrinel Macovei, medic primar diabet și boli nutritive:

„100 de grame de cireşe depăşeşte de câteva sute de ori necesarul zilnic, la fel şi la căpșuni. Abuzăm până la un punct, nu înseamnă să mâncăm un kilogram o dată, dar în porţii până în 300 de grame pe zi, proaspete, necondimentate cu zahăr sau frişcă sunt foarte sănătoase” Cantitatea mare de vitamina C nu vă face probleme. Aceasta vitamină nu poate fi stocată de către organism. Aşadar, vă luaţi necesarul optim de vitamină C, iar excesul se elimină. Căpşunile vă aduc cel mai mic aport caloric dintre toate fructele. Doar 32 de kilocalorii la 100 de grame. Cireşele vin la pachet cu 63 de kilocalorii la 100 de grame. Şi cu miliarde de bacterii bune, citite şi gândite de sistemul imunitar. În propriul beneficiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult