Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum pot fi prevenite durerile de articulaţii. Sportul recomandat de medici

Your browser doesn't support HTML5 video.

Durerile de articulaţii semnifică dezorganizări. Nu trebuie să trăiţi cu ele, ne spun medicii. Ce e de făcut?

Vârsta a doua aduce multe modificări în organism. Durerile de articulaţii, spre exemplu, stau mărturie pentru aceste procese.

E un întreg lanţ al slăbiciunilor care nu doar că acţionează în forţă - disconfortul pe care-l resimţiţi este evident - dar care trebuie ţinut sub control.

Vlad Predescu, medic primar ortopedie: "Artoza înseamnă uzura cartilajului articular, pierderea lentă şi ireversibilă a acestuia, odată piedut, apare durerea, mersul şchiopătat".

Magda Parvu, medic primar reumatolog: "Apare dezorganizarea structurii, cartilajul în loc să fie lin, să alunece articulaţiile încep să devină mai puţin elastic, ca un elastic prost, să se scămoşeze începe să doară, articulaţiile să se frece una de alta cu apariţia de durere, de lichid".

Citește și
Detoxifiere, sucuri
Ficatul este cel mai curat organ din corp. Detoxifierea cu sucuri sau pastile este inutilă

Pentru artroză, există medicamente care încetinesc procesul de uzură. Şi medicaţia anti-durere.

Magda Parvu, medic primar reumatolog: "Cel mai bun sport din reumatologie pentru marea majoritate a afecțiunilor este înotul, poate fi făcut la orice vârstă".

Din păcate, aceste structuri pot să se distrugă complet, singura soluţie este intervenţia chirurgicală şi înlocuirea articulaţiei.

Vlad Predescu, medic primar ortopedie: "Recomandarea e că intervenţia să fie făcută cât mai târziu în viaţa unui pacient, dar de fapt depinde de gradul de artroză. Dacă gradul de artroza este extrem de avansat şi genunchiul e complet distrus, ortopedul nu mai are ce să facă şi operaţia trebuie făcută".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult