Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum avem grijă de rinichii noştri până la finalul vieţii. Recomandările medicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la tinereţe până spre finalul vieții funcţia rinichiului suferă modificări. O parte din celulele funcționale ale acestui organ mor pe parcurs. Ajung să se distrugă mai repede din cauza diabetului netratat şi a hipertensiunii netratate.

Îmbătrânirea renală este direct afectată de hipertensiunea netratată. 

Ne uităm spre celulele funcţionale din rinichi, numite nefroni. Cele care asigură, de fapt, funcţia acestor organe vitale.

Până la 3 ani, copilul trebuie să bea apă suficientă. Pentru protecţia acestor celule din rinichi e important să nu le oferiţi des sucuri – indiferent de sursa – şi nici mezeluri.

La vârsta adultă, aceleaşi reguli: apă şi mâncare de calitate. Anual, aveţi nevoie de analiza de sânge numită creatinina, care arata funcţia renală.

Măsuraţi-vă şi glicemia, dar şi tensiunea arterială. Asta pentru ca diabetul şi hipertensiunea au impact direct asupra rinichilor. Ce face hipertensiunea: presiunea mare care pleacă de la inimă prin artere se repercuta prin rinichi e mai mare. Rinichiul imbatrâneste mai repede, e un grad de scleroza care se leagă de hipertensiune

Citește și
Semnal de alarmă tras de cercetători după un studiu care a durat 13 ani
Semnal de alarmă tras de cercetători după un studiu care a durat 13 ani

Iar diabetul netratat? Diabetul tot asta face - distruge vasele şi prin distrugerea vaselor provoacă şi hipertensiune.

Anual faceţi analizele uzuale de sânge şi măsuraţi-vă tensiunea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult