Ce rol are imunoglobulina A în protejarea sistemului imunitar. Alimentele care o produc
Your browser doesn't support HTML5 video.
Rolul lor este să intercepteze microbii și să îi împiedice să se cupleze cu organismul uman. Această imunoglobulină A se manifestă în mod natural dacă mâncați fibre: cereale integrale, legume și fructe.
Dr. Monica Schifirneț, medic primar alergolog: „În mucoasa intestinală există un sistem de apărare, prin tot felul de celule care permit ca noi să nu fim expuși sau să nu facem boli severe legate de ce ingerăm.”
Bacteriile care constituie flora intestinală produc imunoglobuline. Mai exact, contribuie la un aparat digestiv perfect. Pe de altă parte, tubul digestiv și sistemul imunitar nu pot funcționa fără vitaminele B, C și D luate din hrană.
Mai multe detalii în VIDEO.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!