Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Carnea crudă, extrem de periculoasă din cauza bacteriilor. Se poate ajunge la cancer

Your browser doesn't support HTML5 video.

O testare pentru bacteria Helicobacter Pilori este recomandată în orice episod de gastrită. De asemenea, analiza ar trebui făcută la la orice endoscopie superioară.

Un rezultat pozitiv impune şi o probă de laborator. Literatură de specialitate îi avertizează pe medici că, mai nou, aceasta bacterie a dezvoltat rezistenţă la macrolide, clasa de antibiotice folosită în schema clasică de tratament.

După ce atingeţi carnea crudă, splălaţi-vă bine pe mâini. De asemenea, carnea crudă se tratează termic cel puţin 20 de minute. Carnea crudă sau insuficient preparată este cea mai frecventă caler de transmitere a bacteriei Helicobacter Pilori, implicată în gastrită, ulcer şi cancer gastric, dacă infecţia nu e tratată.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult