Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun specialiștii despre noile măsuri fiscale: ”Răutăți împotriva propriului popor, împotriva mediului de afaceri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Specialista în fiscalitate Valentina Saygo a fost invitată în emisiunea “Conectat la România“, realizată de Laura Culiță și difuzată exclusiv online pe www.ȘtirileProTV.ro.

Ea a făcut o analiză a actului normativ care conține măsuri fiscale de reducere a deficitului bugetar, asumat în Parlament de Guvernul Ciolacu.

De la greșelile de calcul privind salariul minim în construcții și eliminarea facilităților fiscale în IT, până la taxarea mai dură a micilor afaceri - toate modificările făcute de PSD-PNL arată că statul vrea mai degrabă să pună povara reducerii deficitului pe umerii privaților, decât să-și restructureze aparatul bugetar, este de părere Valentina Saygo.

Laura Culiță: Să facem un exercițiu de imaginație și să ne închipuim că România este o firmă, iar tu, în calitate de expert contabil, te uiți cum arată cheltuielile și veniturile. Cum ai defini situația?

Citește și
mugur isarescu
Experții BNR îl contrazic pe Marcel Ciolacu: Noile măsuri fiscale ar putea încuraja inflația, care abia a început să scadă

Valentina Saygo: “Dacă aș fi expert contabil la bugetul României, la România SRL, aș chema Antifrauda și Poliția și ANAF-ul să-i ia, că nu se poate așa ceva! (…) Actul normativ, din faza de proiect, este o colecție de răutăți, de răutăți malefice împotriva propriului popor și cu atât mai mult cu cât specific este împotriva mediului de afaceri care duce, de fapt și de drept, tot greul bugetului. Toți îl ducem. Nu noi am făcut gaura!“.

În privința micilor afaceri, mai spune ea, efectul măririi taxelor ar putea fi de bumerang - adică evaziune fiscală prin nedeclararea veniturilor și prin umflarea cheltuielilor.

“O să vedem în contabilitatea microîntreprinderilor că vom avea vacanțe, vom avea pamperși și vom avea proteze de soacre și lucruri de genul acesta, care nu ar trebui să se regăsească, deci un efect de bumerang absolut“, mai explică Valentina Saygo.

Ce efecte vor avea asupra noastră creșterile de TVA și de alte taxe, dar și bâlbâielile autorităților în căutare disperată de bani la buget - aflați din înregistrarea VIDEO a emisiunii “Conectat la România“, realizată de Laura Culiță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult