Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Precizări de la BEC. Cum vor putea vota românii care nu au viză de flotant

Your browser doesn't support HTML5 video.

Românii care nu și-au făcut viza de flotant până pe 4 septembrie vor putea să voteze în localitatea în care figurează cu noua adresa de reședință pe listele suplimentare.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu Buică, a declarat marți pentru G4Media.ro că Biroul Electoral Central (BEC) nu a interzis persoanelor care nu și-au făcut viza de flotant până pe 4 septembrie să voteze în localitatea de reședință, ci doar a precizat că respectivele persoane vor fi trecute pe listele suplimentare.

”Potrivit dispozițiilor legale, cetățenii își pot exercita dreptul de vot la reședință sau domiciliu, după caz. Hotărârea BEC nu interzice dreptul la vot celor care și-au stabilit reședința după 4 septembrie. Cine și-a stabilit reședința înainte de 4 septembrie, avea opțiunea să ceară să fie trecut pe lista permanentă. Cine nu a făcut această solicitare, are opțiunea de a se prezenta la secție și de a vota pe lista suplimentară. La fel, tot pe lista suplimentară, pot vota și cei care și-au stabilit reședința după ziua de 4 septembrie”, a precizat Mitulețu Buică.

Este ultima hotărâre adoptată de Biroul Electoral Central.

Teoretic, măsura ar trebui să limiteze fraudele înregistrate la alegeri în anii trecuți, când numeroși cetățeni erau aduși cu autocarul în diverse localități, li se făceau vize de flotant și votau masiv în favoarea unui candidat.

Citește și
sectie de votare
Alegeri locale 2020. Cu ce acte se poate vota la scrutinul din 27 septembrie

Votul în Biroul Electoral a fost strâns, întrucât au fost voci care au susținut că se încalcă dreptul la vot și au argumentat cu faptul că sistemul informatic actual nu mai permite trasesimul electoral.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult