Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vasile Dîncu se așteaptă ca anul acesta să se încheie războiul din Ucraina. Cum „se va găsi o soluție”

Vasile Dîncu crede că războiul din Ucraina se va încheia în acest an, dar „nu este exclus” să se ajungă la un conflict înghețat, potrivit fostului ministru al Apărării.

După evoluţiile din ultima vreme, „la nivel intuitiv”, anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului din Ucraina, a declarat Vasile Dîncu luni seara, într-o emisiune la Prima TV, citat de news.ro.

„Nu pot să fac prognoze, nu am elemente de genul acesta, cred totuşi, văzând evoluţiile din ultima vreme, la nivel intuitiv, aş putea să spun că anul acesta se va găsi o soluţie de oprire a conflictului, de oprire a războiului. Dar asta nu se poate face decât prin negocieri, probabil”, a spus Vasile Dîncu.

Fostul ministru al Apărării a arătat că nu ştie care va fi forţa de negociere a Ucrainei la acel moment, dar crede însă că se va ajunge până la urmă la o modalitate de negociere.

„Nu e exclus să se ajungă la un conflict îngheţat, cum s-a mai întâmplat în zonă. Dar firesc că ar fi ca acest război, în care se pierd vieţi de civili, de militari, ar trebui oprit. Ce se va întâmpla este foarte greu de spus, am citit zeci de scenarii”, a mai spus Vasile Dîncu. 

Citește și
Vasile Dincu
Cum a ajuns Vasile Dîncu să piardă funcția din Guvern. Declarațiile care au dus la demisia Ministrului Apărării

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult