Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tânăr de 17 ani, atacat de ursul din Breaza lovit de mașini acum două săptămâni. Băiatul a fost salvat de câinii săi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alerta extremă la Breaza, în Prahova, unde ursul lovit acum două săptămâni de mașini pe DN1 a atacat un băiat de 17 ani, cioban la o stână din Breaza.

Victima spune că animalul abia își mișca picioarele din spate și că s-a năpustit asupra lui din senin, nu departe de șosea.

Paznicii de vânătoare caută acum sălbăticiunea și, dacă o vor găsi, trebuie să decidă: fie împușcarea, fie salvarea animalului.

Băiatul de 17 ani își mâna turma pe un deal, la mai puțin de un kilometru de locul în care ursul a fost lovit de mașini, pe DN1, luna trecută. Adolescentul povestește că s-a trezit pur și simplu cu namila în față.

A scăpat cu viață pentru că dulăii de la stână i-au sărit în apărare și au alungat sălbăticiunea. Rănit la spate și la un picior, băiatul și-a sunat tatăl.

Citește și
ursoaica
O ursoaică și puii săi au hibernat sub casa unor oameni. Cum au fost descoperite animalele

Marius Nedelcu, tatăl băiatului: ”Ce a văzut și el, vă dați seama că s-a speriat, e un copil de 17 ani. E un urs mare, că îl știe, l-a văzut și aicea la noi la Breaza, mi-a zis că are un picior rupt după spate”.

Rudă: ”Da, ăla bușit de mașină, pe aici, pe aici a ieșit”.

Pe 15 aprilie, ursul a fost lovit de două mașini pe DN 1

Pe 15 aprilie, ursul despre care vorbesc oamenii a fost lovit, pe rând, de două mașini, în timp ce încerca să traverseze Drumul Național 1. Animalul s-a rostogolit pe șosea, apoi s-a retras în pădure. Autoritățile l-au căutat câteva zile, fără succes. Acum s-au mobilizat din nou.

Cornel Nanu, primarul localității Cornu: ”E un pericol, urmele lui se arată a fi de trei picioare și al patrulea e numai târâș și ne dăm seama că e același urs. Noi nu credeam că va supraviețui”.

Radu Mitrea, medic veterinar: ”Este posibil să atace deoarece nu își mai poate procura hrana la fel ca atunci când este practic sănătos. Se poate ajunge să se ia decizia eutanasierii sau împușcării animalului, ceea ce ar fi de preferat având în vedere că animalul este rănit, vom vedea”.

Vânători, jandarmi și un veterinar caută ursul

Doi paznici de vânătoare înarmați, jandarmi și un medic veterinar patrulează în zonă. În funcție de comportamentul și starea de sănătate a animalului vor decide pe loc ce e de făcut.

Între timp, băiatul rănit a fost transportat la spitalul de pediatrie din Ploiești.

George Duță, purtatorul de cuvânt al Ambulanței Prahova: ”Era conștient, echilibrat hemodynamic, putem spune că a avut noroc pentru că știm că în astfel de situații leziunile pot fi foarte, foarte grave”.

Localnicii au primit un mesaj Ro-Alert, prin care sunt sfătuiți să evite zona în care s-ar putea afla ursul rănit.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult