Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tânăr a pierdut 1.000 de euro la păcănele, apoi a sunat la poliție și a mințit că a fost tâlhărit. Ce a pățit după

IPJ Buzău trage un semnal de alarmă asupra consecinţelor apelării abuzive la 112, după ce un tânăr de 24 de ani a pierdut suma de 1.000 de euro la jocurile de noroc şi apoi a sunat la 112, mințind că a fost tâlhărit.

Potrivit unor surse, după ce a pierdut la aparate 1.000 de euro şi a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a căzut în faţa sălii de jocuri, moment în care a sunat la 112 pentru a sesiza că a fost tâlhărit, cu scopul de a motiva pierderea banilor în faţa familiei, scrie Agerpres.

„La data de 8 august a.c., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Năeni, a sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că în jurul orei 20,30, în timp ce se afla pe o stradă în municipiul Buzău, a fost deposedat prin violenţă de 1.000 euro de către o persoană necunoscută. Cu ocazia probatoriului administrat în cauză a rezultat că infracţiunea de tâlhărie sesizată nu se confirmă, iar apelantul a precizat că, în cursul acelei zile, a jucat la aparatele atribuitoare de câştiguri suma respectivă. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 1.000 de lei, conform art. 32, alin.1, lit b din O.G. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă”, precizează sursa citată.

IPJ Buzău atrage atenţia că persoanele care apelează abuziv numărului de urgenţă 112 sau alertează fals agenţiile specializate de intervenţie pot fi sancţionate cu amenzi de la 1.000 la 2.000 de lei, respectiv de la 2.000 la 4.000 de lei.

„De la începutul anului, la nivelul unităţii noastre au fost primite 586 de apeluri false, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 512.000 de lei. Apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment. Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea un motiv real sau o urgenţă. Poliţia Română derulează la nivel naţional o campanie de conştientizare a consecinţelor pe care le are apelul fals sau nejustificat la numărul de urgenţă 112. 'Apelul fals la 112 pune viaţa în pericol! Sună responsabil', este mesajul campaniei, prin care se atrage atenţia cu privire la consecinţele apelului fals sau nejustificat la numărul de urgenţă 112”, atrage atenţia IPJ Buzău.

Citește și
Preot din Vaslui, acuzat de enoriași că a împrumutat sume uriașe, pierdute la aparate. Popa: Nu joc la păcănele
Preot din Vaslui, acuzat de enoriași că i-au împrumutat sume uriașe, pierdute la aparate. Popa: Nu joc la păcănele

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult