Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”

Unul dintre cele mai cunoscute lanțuri românești de restaurante a decis să renunțe la toți angajații săi străini și să angajeze exclusiv români. Patronul spune că asiaticii ”trebuie învățați să se spele pe mâini” și obișnuiesc ”să trăiască cu gândacii”.

Un cunoscut lanț românesc de restaurante, cu 200 de angajați în prezent și planuri pentru încă 100 de salariați pentru noi locații, a anunțat că va renunța la toți angajații săi străini și va angaja de acum exclusiv români, scrie Profit.

”În restaurantele noastre am decis acum câteva luni să luăm oameni doar din piața românească. Dacă nu dăm șanse forței de muncă din România, va pleca afară și ne vom plânge că pleacă. Pentru noile locații pe care urmează să le deschidem, vom avea nevoie de aproximativ 100 de angajați.

Pentru aceasta, colaborăm cu școlile de meserii și angajăm și persoane cu dizabilități, pentru că trebuie să întoarcem comunității binele pe care îl primim”, spune Cătălin Mahu, proprietarul lanțului de restaurante La Mama.

Omul de afaceri susține că există o diferență prea mare de civilizație între români și asiatici, ceea ce face imposibilă, din punctul lui de vedere, o colaborare în compania lui.

Citește și
studenti straini romania
Cum se adaptează studenții străini în România. Facultățile din țară, la mare căutare
”Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru”

„Nu mai vreau să angajez asiatici. În primul rând pentru că diferența civilizațională este enormă între noi și ei. Eu cred că am depășit momentul în care să trebuiască să învăț pe cineva să se spele pe mâini. Oamenii aceștia trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt un dezastru.

Pentru ei, a trăi cu un gândac e parte din viața lor normală! I-am cazat pe acești oameni în locații scumpe doar pentru a fi sigur că nu există ploșnițe, gândaci - cu care ei nu au o treabă să trăiască, dar eu am.

Și îmi dau seama că modul lor de a gândi este fundamental diferit de al nostru. În plus, nici nu sunt mai ieftini sau mai muncitori. Eu cred în forța de muncă românească”, a mai spus Cătălin Mahu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult