Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un incendiu puternic a distrus 4 case din Bacău. Focul, întreținut de lemnele pentru iarnă

Your browser doesn't support HTML5 video.

O nenorocire s-a produs joi-noapte în localitatea Buciumi, din județul Bacău. Un incendiu a făcut scrum patru case și a lăsat pe drumuri tot atâtea familii, chiar înainte de anotimpul rece.

 

Flăcările au izbucnit la una dintre locuințe, se pare că de la o sobă, și s-au extins rapid și la celelalte. Ore întregi s-au luptat pompierii până au reușit să stingă vâlvătaia...

Alarma s-a dat în jurul orelor 23, când focul a cuprins prima locuinţă. În scurt timp, flăcările au pus stăpânire şi pe celelalte trei gospodarii. Totul a fost făcut scrum. De la case, până la grajdurile pentru animale.

Vâlvătaia a fost întreţinută şi de proviziile de lemne pentru iarnă pe care familiile le aveau în gospodărie şi de fanul pentru animale. Misiunea pompierilor a fost îngreunata şi de faptul că în zona nu funcţionează hidranţii, aşa că s-au alimentat cu apa din oraşul Oneşti, aflat la o distanţă de 5 km.

Din fericire, oamenii au ieşit la timp din locuinţe. Unii dintre ei au reuşit să-şi salveze câteva acte sau bani. În rest, agoniseala lor de-o viaţă a fost mistuita de flăcări. Şi, din câte se pare, doar una dintre locuinţe era asigurată. Vecinii spun că în gospodăria de la care a pornit nenorocirea ar mai fi izbucnit şi alte incendii, în ultima perioadă.

Citește și
Trei ani de la Colectiv
Noi imagini de la intervenția din Colectiv. Haos general în timp ce victimele zăceau pe asfalt

Femeie: De la vecinul a bătut vântul şi a luat foc. De la sobă de la Vasile că e a patra oară când ia foc. E a patra oară de când ia foc. A mai ars o dată la el grajdul, dar nu a ars la noi. Reporter: Ce aţi mai scos din casă? Femeie: Un scaun o pernă şi o pilotă atât în rest nimic.

După 4 ore de la izbucnirea incendiului, cei 40 de pompieri încă se luptau cu flăcările.

George Socaci, ISU Bacău: "Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi la 4 case de locuit şi anexele aferente acestora. Acţionăm cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă 2 echipaje de prima intervenţie şi un echipaj SMURD".

Urmează acum că pompierii să stabilească cum s-a întâmplat totul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult