Un incendiu puternic a distrus 4 case din Bacău. Focul, întreținut de lemnele pentru iarnă

Ultima actualizare: 25-10-2019 09:37

O nenorocire s-a produs joi-noapte în localitatea Buciumi, din județul Bacău. Un incendiu a făcut scrum patru case și a lăsat pe drumuri tot atâtea familii, chiar înainte de anotimpul rece.

 

Flăcările au izbucnit la una dintre locuințe, se pare că de la o sobă, și s-au extins rapid și la celelalte. Ore întregi s-au luptat pompierii până au reușit să stingă vâlvătaia...

Alarma s-a dat în jurul orelor 23, când focul a cuprins prima locuinţă. În scurt timp, flăcările au pus stăpânire şi pe celelalte trei gospodarii. Totul a fost făcut scrum. De la case, până la grajdurile pentru animale.

Vâlvătaia a fost întreţinută şi de proviziile de lemne pentru iarnă pe care familiile le aveau în gospodărie şi de fanul pentru animale. Misiunea pompierilor a fost îngreunata şi de faptul că în zona nu funcţionează hidranţii, aşa că s-au alimentat cu apa din oraşul Oneşti, aflat la o distanţă de 5 km.

Din fericire, oamenii au ieşit la timp din locuinţe. Unii dintre ei au reuşit să-şi salveze câteva acte sau bani. În rest, agoniseala lor de-o viaţă a fost mistuita de flăcări. Şi, din câte se pare, doar una dintre locuinţe era asigurată. Vecinii spun că în gospodăria de la care a pornit nenorocirea ar mai fi izbucnit şi alte incendii, în ultima perioadă.

Femeie: De la vecinul a bătut vântul şi a luat foc. De la sobă de la Vasile că e a patra oară când ia foc. E a patra oară de când ia foc. A mai ars o dată la el grajdul, dar nu a ars la noi.
Reporter: Ce aţi mai scos din casă?
Femeie: Un scaun o pernă şi o pilotă atât în rest nimic.

După 4 ore de la izbucnirea incendiului, cei 40 de pompieri încă se luptau cu flăcările.

George Socaci, ISU Bacău: "Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi la 4 case de locuit şi anexele aferente acestora. Acţionăm cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă 2 echipaje de prima intervenţie şi un echipaj SMURD".

Urmează acum că pompierii să stabilească cum s-a întâmplat totul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO