Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un călugăr de la mănăstirea din Florești s-a filmat în timp ce se masturba, iar imaginile au ajuns pe site-uri gay

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un călugăr din Cluj s-a filmat în ipostaze obscene, chiar în Săptămână Mare, iar imaginile, fără voia lui, au ajuns pe internet. Mitropolia Clujului a reacționat imediat și i-a interzis monahului să mai slujească la mănăstirea din Florești.

Și purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe a comentat cazul. Potrivit unor surse, călugărul s-a filmat în ipostaze indecente și a trimis filmarea unui alt bărbat, se pare la cererea acestuia.

Totul s-ar fi desfășurat într-o conversație privată între cei doi, găzduită de o aplicație gay. Apoi, interlocutorul călugărului ar fi făcut publică filmarea.

Ce spune BOR despre călugărul de la Florești

În cele din urmă, imaginile au ajuns și la Mitropolia Clujului. Reprezentanții instituției au luat act de cele întâmplate și l-au oprit pe călugăr să mai slujească și să mai realizeze o emisiune creștină la radio, până când va fi audiat și vor fi luate măsurile cuvenite de către Mitropolie.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a declarat: "Impostura smintitoare, absenta vocației și compromiterea instituției Bisericii trebuie aspru și ferm sancționate. Nu camuflate".

Citește și
credinta, religie
Ce ar trebui să facă un preot căruia i se spovedește un criminal în libertate? Legătura cu orele de religie | INTERVIU

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un călugăr de la Mănăstirea din Florești s-a filmat, în Săptămâna Mare, în timp ce se masturba, iar imaginile ar fi ajuns pe site-uri pentru homosexuali.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a transmis marți că „a luat act de acuzațiile aduse ierodiaconului de la Mănăstirea Florești, în Ziar de Cluj, ediția online din data de 14 aprilie 2023, și, în conformitate cu articolul 88, alin. 29 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, chiriarhul a decis oprirea ierodiaconui de la săvârșirea celor sfinte și a dispus cercetarea cazului”.

Vezi video AICI.

De asemenea, pe durata cercetării cazului, ierodiaconul a fost suspendat din activitatea de la Radio Renașterea.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a declarat pentru Foaia Transilvană că acest călugăr va fi judecat de un consistoriu bisericesc.

”Îl vom asculta mai întâi, pentru că așa este normal. Până atunci nu mai are voie să oficieze Sfânta Liturghie. Nici la Radio Renașterea nu mai are voie. Vă dați seama că acest om le vorbea oamenilor la Radio, despre cum trebuie să se poarte în Postul Mare. Este clar un act de sminteală. Am dat dispoziție ca în Vinerea Mare să vină la mine. Maica stareță de acolo ne-a comunicat că este la Palatca. I-am spus să meargă după el și împreună să vină la mine”, a spus acesta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult