Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Turcia și Siria au nevoie de ajutor. Ministerul Sănătății a lansat o campanie pentru donare de sânge

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-o situație disperată, cu zeci de mii de victime, fără resurse, fără medicamente și cu spitale care abia mai fac față valului de pacienți, Turcia și Siria au mare nevoie de ajutor.

Ministerul Sănătății a lansat o campanie pentru donare de sânge, iar coordonatorii centrelor de transfuzii din țară s-au mobilizat și cheamă oamenii să doneze.

Pe holurile centrului de transfuzii din Cluj-Napoca, zeci de donatori s-au adunat încă de dimineață să vină în sprijinul celor din Turcia, printr-un gest simplu de omenie.

Donator: „Să se gândească că am putea fi oricare în situația lor și am avea nevoie de ajutor”.

Donator: „Cu siguranță trebuie ajutați, pentru că sunt într-un impas acum”.

Citește și
Gică Dimache
Un pensionar din Galați a salvat sute de români. Bărbatul donează sânge de 44 de ani

Donator: „O să mai vin la donare. Poate am avut un pic de frică la început. E destul de ușor”.

Medicii spun că în orice clipă, colegii lor din Turcia ar putea să ceară ajutor, pentru că în spitalele de acolo sunt mii de victime care au nevoie de intervenții chirugicale de urgență sau de transfuzii de sânge.

Novac Ruxanda, directorul centrului de transfuzii Cluj-Napoca: „Noi dorim din tot sufletul să vină cât mai mulți donatori, rezervele să le avem la cote maxime, să putem ajuta”.

Centre deschise special pentru donare de sânge în sprijinul victimelor din Turcia mai sunt în Arad, Oradea, Ploiești, Timișoara, București. Pentru această campanie, programul de lucru cu publicul s-a prelungit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult