Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei membri ai grupării interlopului „Rechinul”, trimiși la închisoare. Ce a decis Curtea de Apel

Trei membri ai grupării de crimă organizată condusă de interlopul Florian Tudor, zis „Rechinul”, au fost condamnați, vineri, la peste de 10 ani de închisoare fiecare, de o instanță din România, potrivit OCCRP.

Aceștia au fost condamnați pentru skimming, adică utilizarea unor dispozitive de captare a datelor de pe carduri, montate pe bancomate, metodă prin care au furat milioane de dolari de pe cardurile oamenilor, dar și pentru că au încercat să ucidă un fost membru al bandei, conform Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Banda lui Florian Tudor, acționa pe Riviera Maya. Gruparea ar fi compromis până la 100 de bancomate de-a lungul rivierei, în Mexic, inclusiv în puncte turistice precum Cancun, Sayulita, Puerto Vallarta și Tijuana, pentru a fura datele cardurilor turiștilor ca apoi să retragă banii din conturile acestora.

Completul format din doi judecători ai Curții de Apel București a reținut că Gabi - Alin Poenaru, zis „Patrian”, Răzvan - Alin Ghiță și Mihai - Adrian Mincă, zis „Piciu”, erau membri ai grupului respectiv și - coordonați de Tudor - au încercat să omoare un fost membru al bandei.

Cei trei l-au înjunghiat pe Sorinel Marcu, un fost apropiat al lui Florian Tudor, în aprilie 2018 în fața unui birou DHL din Cancun. Marcu a supraviețuit atacului, dar a fost ucis câteva luni mai târziu în fața vilei lui Tudor din Cancun. Uciderea lui este cercetată într-un caz separat.

Florian Tudor a fost arestat în Cancun, în 2021, în baza unui mandat emis de autoritățile din România, dar avocații săi au reușit până acum să împiedice extrădarea lui. Interlopul este acuzat de extorcare, instigare la tentativă de omor și constituirea unui grup infracțional organizat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult