Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Studiu: 55% dintre angajați, îngrijorați de creșterea cazurilor de Covid-19 în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Creșterea alarmantă a cazurilor noi de COVID-19 îi sperie foarte mulți pe angajații români. O arată un studiu realizat de o platformă de recrutare.

Mai bine de jumătate dintre respondenți s-au declarat îngrijorați de situația actuală, dar nu văd o nouă stare de urgență drept soluție.

47% dintre respondenti sunt de părere că o nouă stare de urgență ar distruge economia. Alți 10% spun că situația nu este încă atât de gravă.

Totuși, 55% dintre angajații români care au răspuns cercetării realizate de platforma BestJobs se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19.

Stare de urgență, nu, așadar. Însă măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului sunt văzute drept un posibil răspuns al autorităților de o treime dintre angajați.

Citește și
Pandemia ne-a schimbat cu totul obiceiurile de consum. Nu o să ghicești ce aliment a înregistrat o explozie a vânzărilor
Studiu surprinzător: Vânzările de înghețată au explodat în timpul pandemiei. Care este explicația specialiștilor

Cât despre motivele care au dus la această situație - 58% dintre respondenți cred că în primul rând de vină este nerespectarea regulilor. Capitol la care și autoritățile au eșuat, conform unei părți a respondenților.

Jumătate dintre ei au confirmat că firmele pentru care lucrează le oferă măști și dezinfectanți și au propriile măsuri de combatere a epidemiei.

Acest studiu vorbește și despre cum gestionează firmele apariția unor cazuri de covid-19. 46% dintre respondenții la sondajul BestJobs spun că regula este ca toți angajații să fie informați.

În schimb, 16,2% susțin că acest lucru nu se întâmplă deloc, iar aproape 35% dintre intervievați susțin că nu știu dacă firma în care lucrează face astfel de informări.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 - 30 iulie 2020, pe un eșantion de 952 de utilizatori de internet din România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult