Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat LIVE: ”Este un gest de normalitate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a vaccinat, luni, împotriva Covid-19, în fața camerelor de luat vederi, care au transmite LIVE acest moment.

După ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, el a declarat că este un gest de normalitate şi, cu cât se vor vaccina mai multe persoane, cu atât mai repede se va face trecerea la normalitate.

”Este un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis că fac acest lucru public şi l-am făcut public ca să arăt un lucru. Ce recomandăm, îl facem și noi. Nu am recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccina. Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța care o avem la acest moment. Asta este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, nu e obligatoriu, este considerat vaccin sigur, este un vaccin care este gratuit. Dacă totuși cât mai mulți îl facem, reuşim poate să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste ştiri nefondate, afirmații nefondate despre vaccin şi să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific.”, a spus Arafat.

Întrebat de jurnaliști dacă sunt angajați la DSU care au refuzat să se vaccineze, secretarul de stat a spus că sunt ”4 sau 5 colegi”.

”La Departament avem, dacă nu mă înșel, vreo 4 sau 5 colegi care nu vor să se vaccineze, dar la acest moment pot să menționez că doi dintre ei au fost recent cu Covid pozitiv. Sunt unii care vor informații mai multe. Este normal, nu este la ordin. Cum am zis, explicăm și cine dorește se vaccinează.” - a spus șeful DSU.

Citește și
România, în topul țărilor cu rată mare de vaccinare anti-COVID. La polul opus este Franța
Ne vom putea vaccina împotriva COVID-19 şi din maşină. Ce va cuprinde etapa a treia de vaccinare

Alături de secretarul de stat a fost vaccinat și personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat duminică, la Știrile Pro TV, că până acum, peste 100.000 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult