Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal între pacienți la Spitalul Județean Constanța. ”Așa sunt educați”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de oameni, vârstnici cei mai mulți dintre ei, au făcut scandal la poarta Spitalului Județean din Constanța.

Măsurile de protecție nu le permit bolnavilor accesul în masă, doar câte cinci puteau intra. Apelurile la calm ale paznicilor și ale cadrelor medicale n-au făcut decât să-i irite și mai tare pe cei veniți la consultații ori tratament.

Instituția a reorganizat accesul, în urma incidentului.

În plină pandemie, când respectarea distanței se poate dovedi o măsură salvatoare de vieți, zeci de oameni s-au îmbulzit la intrarea în clădire.

Paznicul direcționează oamenii: ”Aici e oncologie, pe partea cealaltă, celelalte secții”.

Citește și
Steaguri
China refuză o anchetă internațională cu privire la originea noului coronavirus. Ce spune despre acuzațiile aduse de SUA

Nimeni și nimic nu i-a înduplecat pe bolnavi să stea la rând, deși au fost atenționați că pot intra cel mult câte cinci persoane.

Femeie: ”Organizarea este foarte bună, noi venim din 2 în 2 săptămâni aici, numai că lumea se înghesiuie. Noi respectăm distanța, așteptăm că nu suntem singurii, singura problemă este lumea. Oamenii nu țin cont nici de ce spun asistentele, se bagă în față. E ca pe timpul lui Ceaușescu la carne, așa sunt educați”.

Bărbat: ”Cetățenii nu respectă în totalitate, se consideră mai deștepți, mai avansați, mai cu pile. De ce nu respectă ceea ce s-a spus?! Tot acolo ajungi. Omul sfințește locul”.

Au fost, bineînțeles, și conflicte. Nici vorbă de spațiu de siguranță, la coadă.

Ceartă între oameni, la coadă: ”Dar ce am făcut? Du-te, doamnă, la rând acolo. Aici mi-e rândul, unde vreți să mă duc? Doamne, Maica Domnului!”.

”Paznic: Nu au voie să intre într-o secție, nu au voie. Reporter: Care e maximul numărului de persoane? Paznic: 5 persoane, cum ies unii, intră ceilalți. Reporter: În toate instituția 5 persoane? Paznic: La oncologie”. Femeie: ”Nu așa, ați văzut în alte țări cum se respect, se face o chestie unde tre să stai ca în magazine. Exista un om de ordine, îi așează, nu este organizare, nici lumea nu este înțelegătoare”.

Miercuri, conducerea policlinicii a regândit accesul. Până la intrare, sunt mai multe culoare.

 

Accesul în spital se face în mai multe etape

 

Crina Kibedi, purtătoare de cuvânt Spitalul Județean Constanța: ”Accesul în incinta unității medicale se face parcurgând mai mulți pași, astfel tuturor persoanelor care intră în policlinica li se măsoară temperatura, acest lucru se întâmplă chiar pe hol, la intrarea în instituție, unde au fost organizate filtre. Pacientul completează un chestionar împreună cu personalul medical și dacă nu prezintă niciun risc intră în cabinet. Pentru că toată această triere necesită timp, facem apel la pacienți să respecte ora la care au fost programați și să nu vină mai devreme, lucru care din păcate nu întotdeauna se respect”.

La Policlinica Spitalului Județean Constanța se poate veni doar pe bază de programare.

Medicii le recomandă pacienților să nu își riște sănătatea ajungând mai devreme, decât în intervalul stabilit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult