Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal între clanuri în Vaslui. Oamenii au ieșit în stradă și s-au amenințat că se omoară

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-au dus din nou lupte de stradă, joi seară, în orașul Murgeni din județul Vaslui - localitate declarată în urmă cu două luni zonă specială de siguranță publică, după un conflict sângeros între două familii.

Protagoniștii au fost aceiași, care se pare că nu reușesc să se împace. Și de această dată, membrii uneia dintre grupări ar fi intrat cu mașina în rivali, așa cum s-a întâmplat și în iunie.

În scurt timp, zeci de persoane înarmate cu topoare, săbii și pietre s-au încăierat și au distrus tot ce le-a ieșit în cale.

Mai mulți indivizi au fost audiați azi-noapte, iar în zonă au rămas forțele de ordine.

Ca după război, aşa arătau aseară străzile din Murgeni, unde s-au încăierat cele două grupări. Asfaltul a fost acoperit de un covor din pietre şi sticle, folosite în confruntare.

Protagonişti au fost membrii familiilor Murui şi Sandu. La începutul lunii iunie, ei au fost implicaţi într-un alt episod violent. Atunci, o maşină a intrat într-un grup de persoane, iar poliţiştii au început cercetările şi au încătuşat câţiva suspecţi. Acesta pare să fi fost mărul discordiei aseară, când s-au încins din nou spiritele.

Citește și
politia
Un oraș din Vaslui a fost declarat de poliție zonă specială de siguranță publică din cauza clanurilor

Victime colaterale în războiul iscat sunt localnicii din zonă.

Localnic: „A intrat peste mine în casă că sunt martor la Sandu Petre. Eu ţin cu dreptatea. Au intrat peste mine. Au spart casa, maşina, tot. Adevăraţii care au provocat scandalul sunt în libertate. Ăilalţi îs arestaţi”.

Localnică: „Dacă nu fugea, îl omorau, ăştia sunt 300 de oameni. Au venit să ne omoare. Numai de scandal sunt. Ăştia la care le-a dat să stea la domiciliu aveau topoare în mână, săbii”.

Forţele de ordine au rămas în localitate întreaga noapte, pentru a preveni alte răfuieli.

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui: „Suplimentar, au fost dirijate în zona echipaje de poliţie, luptători din cadrul SAS şi jandarmi din cadrul IJJ Vaslui. A fost întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Ancheta e în desfăşurare”.

Acum două luni, oraşul Murgeni a fost declarat zona specială de siguranţă publică pentru 30 de zile - din cauza conflictului dintre cele două tabere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult