Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii, cuprinșii de mania grătarelor. Cele mai scumpe ajung la 3.000 de lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se apropie zilele libere şi de ce nu, vara cu ieşirile la iarbă verde, aşa că magazinele de profil sunt pline de ustensile necesare pentru prepararea fripturilor.

Acest domn a studiat mai multe modele şi în cele din urmă a ales un grătar electric, pe care a dat 600 de lei. Cele mai căutate sunt însă grătarele portabile. Preţurile pornesc de la 150 de lei, iar la nota de plată adăugăm încă 30 de lei, pentru cărbune.

Cei care stau la curte, îşi pot construi grătare mari inclusiv pe gaz cu masa încorporată. Au o garanţie de 10 ani însă pot costa şi 3.000 de lei.

O astfel de investiţie atrage altele, cum ar fi peria de curăţat grill-ul şi spatulele, pentru care o să daţi cam 100 de lei.

Specialiştii au şi câteva ponturi. Dacă un grătar a mai fost folosit, pentru a fi curăţat bine trebuie să stea 30 de minute în foc puternic. Astfel se ard toate rezidurile rămase pe grill. După ce a fost curăţat, trebuie uns bine, la fel şi în timp ce gătim.

Citește și
gratar dunare
Primul grătar pe malul Dunării în 2018. ”Cârnați, mici, e excepțional”

Este important ce lemn sau cărbune folosiţi. Trebuie să fie lemn de esenţă tare. Lemnul de esenţă moale oferă un jar, care tine foarte puţin. În privinţa cărnii aceasta se pune pe grătar la temperatura camerei, nicidecum îngheţată. Bucătarii spun că secretul stă într-un foc mic, altfel se arde în exterior şi rămâne crudă în interior.

În acest resort din Cristian, judeţul Braşov, cei care nu se încumeta să îşi facă singuri grătarul sunt ajutaţi de un bucătar. De altfel peste tot în ţara hotelierii au dezvoltat zone speciale pentru grătar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult