Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românce cu Covid izolate la domiciliu, prinse când voiau să intre în Ungaria, care și-a închis granițele din cauza pandemiei

Două femei diagnosticate cu COVID-19, care erau plasate în izolare la domiciliu pentru că au refuzat internarea, au fost prinse la frontiera cu Ungaria când încercau să părăsească România.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea informează, luni, că a fost înregistrat un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor pe nu numele celor două femei, mamă şi fiică.

Conform unui comunicat de presă, cele două au fost prinse în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, fiind pasagere într-un autoturism cu numere de Austria.

"Figurau în bazele de date cu menţiunea în consemn la ordinul 4323/2020 cu măsura TSE, solicitarea de dare în consemn fiind emisă de către DSP Botoşani, care a informat IGPF că cele două persoane sunt confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi au refuzat internarea în spital, dorind să părăsească teritoriul României", precizează comunicatul.

Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie, din cauza pandemiei de Covid-19. Românii au însă posibilitatea de a tranzita teritoriul țării vecine, prin 12 puncte de trecere a frontierei. 

Citește și
teoriile conspiratiei
Teoriile conspirației pe timp de pandemie. Cum le identificăm și care sunt metodele de a le contracara

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult