Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Risc mare de avalanșă în munții Făgăraș. Recomandările salvamontiștilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Salvamontiștii sibieni atrag atenția asupra riscului mare de avalanșă în munții Făgăraș, în următoarele zile.

 

A nins mult peste stratul deja existent, iar zăpada în plăci poate deveni instabilă, mai ales când bate vântul puternic.

Riscul de avalanșă este acum de gradul 4 din 5 la peste 1.800 de metri altitudine, iar sub acesta prag riscul este unul de gradul 3.

Salvatorii montani sfătuiesc turiștii să nu facă drumeții sau urcări pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraș, iar practicarea sporturilor de iarnă în acesta zonă trebuie evitată.

Zăpada așternută în ultimele zile este acum într-un strat deosebit de instabil, iar vântul puternic spulberă zăpada proaspătă, vizibilitatea fiind una scăzută.

Citește și
avalansa turcia
Cel puțin 39 de morți în urma avalanșelor din Turcia. Căutările continuă

Cei care totuși se încumetă să practice schiul extrem sunt rugați să respecte câteva regului esențiale în aceste condiții meteo.

Dan Popescu, Salvamont Sibiu: "În Masivul Făgăraș riscul de avalanșă este de gradul 4 din 5 la peste 1.800 m și gradul 3 sub 1.800m. Serviciul Public Salvamont Sibiu recomandă turiștilor să nu abordeze trasee montane în această perioadă. De asemenea sfătuim practicanții sporturilor de iarnă să își ia măsuri suplimentare de precauție și să fie complet echipați pentru schiul offpiste și anume sondă, lopată, DVA cât și rucsac cu ABS".

Pentru un plus de siguranță, turiștii pot cere informații suplimentare patrulei Salvamont din zona Bâlea Lac. Toate traseele turistice aflate în zona superioară cabanelor din munții Făgăraș rămân închise.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult