Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezervor de oxigen de 6.000 de mc, montat la spitalul din Oradea. Face diferența între viață și moarte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spitalul municipal din Oradea ia măsuri de precauție, pentru a nu mai rămâne fără oxigenul care face diferența între viață și moarte pentru bolnavii de Covid în stare critică.

În curtea unității medicale a fost instalat un rezervor nou, de zece ori mai mare, care poate asigura necesarul de oxigen timp 14 zile, pentru 100 de pacienți.

Instalarea rezervorului nu a fost deloc simplă. Dar s-a încheiat cu succes, aşa că Spitalul Municipal Oradea are acum o sursă suplimentară de oxigen, în cazul în care va crește numărul cazurilor grave de COVID şi, implicit, consumul.

Călin Barabas- director îngrijiri medicale Spitalul Municipal Oradea „Un stocator de 6000 de metri cubi de oxigen, pentru a asigura suficientă presiune pacienţilor noştri trataţi COVID. Poate asigura oxigenul pentru 100 de pacienţi pentru o perioadă de 14 zile"

Oxigenul este vital în cazul pacienţilor COVID cu afecţiuni pulmonare, spun medicii.

Citește și
coronavirus
Imagini cutremurătoare la Institutul Matei Balş: ”Pacienții stau pe scaune la oxigen, pe holuri”

Dr. Dragoş Boţea - medic specialist ATI - Spitalul Judeţean Oradea: „Împreună cu glucoza, formează sursa de energie la nivelul fiecărei celule. Fără această sursă de energie, organismul, ţesuturile, ar muri. Pacienţii care au o patologie pulmonară, în special pacienţii cu COVID, au nevoie de o concentraţie de oxigen mult mai mare decât aerul ambiental din cameră. De multe ori se merge cu concentraţii de 3-4-5 ori mai mari, între 50 şi 100% oxigen."

Acum, spune conducerea Spitalului Municipal din Oradea, este imposibil ca unitatea medicală să mai ajungă în situaţii limită.

Maria Silaghi - manager Spitalul Municipal " Gavril Curteanu " Oradea: „Am trecut pe lângă o criză a oxigenului. Ne-am descurcat cu butelii, ceea ce era aşa, la limită. Şi de aceea am luat această măsură, să avem back-up-uri la fiecare locaţie."

Rezervorul este monitorizat prin satelit, aşa că este alimentat imediat ce cantitatea de oxigen coboară sub cota de avarie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult