Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Refuzul purtării măștii în Etiopia, pedepsit cu închisoarea

Oamenii care refuză să poarte masca în Etiopia pot să facă doi ani de închisoare, a anunțat procurorul general al țării.

De la ridicarea stării de urgență, tot mai mulți cetățeni nu mai respectă regulile sanitare, astfel că a crescut incidența bolii. Încălcarea deliberată a regulilor de limitare a răspândirii coronavirusului poate fi pedepsită și cu doi ani de închisoare.

Nu mai este permisă strângerea mâinilor şi prezenţa a peste trei persoane la o masă, fiind de asemenea obligatorie purtarea măştii în locurile publice şi menţinerea distanţării sociale, potrivit Reuters și Agerpres.

Noua lege prevede amenzi şi o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani pentru oricine încalcă restricţiile, au declarat miercuri reprezentanții biroului procurorului general, într-un comunicat.

„Acum lumea se comportă ca şi cum COVID nu ar mai exista, oamenii nu mai au nicio grijă. Acest lucru va determina o posibilă creştere a răspândirii bolii şi ar putea fi o ameninţare pentru ţară", a scris joi ministrul Sănătăţii, Lia Tadesse, pe Twitter.

Citește și
masca de protectie, coronavirus
Cum s-a schimbat viaţa bucureştenilor începând de marţi. Doar copiii mici mai ies fără mască

Etiopia, a doua cea mai populată ţară din Africa, a declarat stare de urgenţă în aprilie pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus. Starea de urgență a fost ridicată în luna septembrie.

Ministerul Sănătăţii din Etiopia a înregistrat 91.118 de cazuri de COVID-19, 1.384 de decese şi 44.506 de însănătoşiri până în prezent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult