Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport OLAF: România, pe primul loc la fraude cu fonduri europene în intervalul 2014-2018

România este pe primul loc la nivelul Blocului comunitar în ceea ce privește fraude cu fonduri europene, în perioada 2014-2018, conform unui document de lucru al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF).

România a înregistrat în perioada 2014-2018 477 de cazuri de fraudă cu fonduri europene, conform unui document de lucru al Comisiei Europene, în elaborarea raportului anual OLAF privind „Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene 2018”.

Documentul poate fi consultat aici.

România, Italia, Polonia și Ungaria ocupă primele patru locuri în ceea ce privește numărul de cazuri de fraudă cu fonduri europene.

În ceea ce privește suma totală a fondurilor fraudate, România este pe locul doi la nivelul Uniunii Europene, cu fraude în valoare de 62,2 milioane de euro. Pe primul loc se situează Polonia, cu fonduri în valoare de 109,8 milioane de euro.

Citește și
justitie
România a pierdut un proces cu o miză uriaşă la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

Locurile trei și patru sunt ocupate de Franța și Bulgaria, cu sume de 28,9 milioane de euro și respectiv 25 de milioane de euro.

În anul 2018, 61% dintre fraudele raportate la nivelul UE au fost identificate în România și Italia.

„Schimbări semnificative în numărul de iregularități raportate ca frauduloase au fost înregistrate în Polonia (unde au scăzut) și în România (unde au crescut)”, se menționează în documentul publicat de Comisia Europeană.

România se află pe primul loc și în ceea ce privește cazurile de „documente false sau falsificate”, principala metodă de fraudare a fondurilor europene.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult