Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste după OUG anunțată de Toader: ”Vor să ne aducă cu 30 de ani înapoi în comunism”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 200 de oameni au ieşit luni seară în stradă în Cluj-Napoca.

Cu fluiere şi pancarte, protestatarii au plecat în marş prin oraş, nemulţumiţi de noua ordonanţă pe care Ministrul Justiției, Tudore Toader, a spus că o are pregătită pentru ţară. Timp de aproape o oră traficul autobuzelor a fost blocat şi manifestanţii au refuzat să elibereze drumul. Proteste au fost şi la Braşov şi Bucureşti.

Protestatarii s-au adunat luni seară în centrul Clujului şi au pornit apoi în marş pe străzile din oraş, nemulţumiţi de ordonanţă de urgenţă pe care Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că o are pregătită pentru cei care au fost condamnaţi de complete nelegal consituite.

Protestar: "Am ajuns în ţara asta să fim preocupaţi toată ziua numai cum să eliberăm mai repede infractorii. Dă-le naibi de spitale, lasă infrastructura, ducă-se economia!"

Protestatar: "Pentru ordonanţa asta care vor să o dea acum, dar văd că e ca ordonanţa 13. Nu se opresc, nu au de gând încă. Eu nu mă opresc, deşi sunt pensionar, vreau să schimb ceva."

Cu pancarte, fluiere şi vuvuzele mulţimea şi-a strigat la unison nemulţumirile.

Protestatar: "Vor să ne aducă cu 30 de ani înapoi în comunism. O altă formă de comunism mai modern, mai sexy ca apariţie, probabil că toţi ştiţi de iliberalism, că este o democraţie lipsită de fond."

Ajunşi în fata prefecturii din oraş manifestanţii s-au oprit în mijlocul străzii. În tot acest timp, mai multe autobuze au rămas blocate în mulţime. Mai mult, în momentul în care jandarmii i-au rugat să se retragă, protestatarii au refuzat vehement.

Protestatar: "După jandarmi noi încălcăm legea, nu cei care fură milioane. Uitaţi-vă la noi cum am venit şi uitaţi-vă la ei au venit cu pistoalele. Pentru ce? A fost vreun atac terorist în Cluj?"

Protestatar: "Am fost la Bucureşti pe 10 august şi am fost gazată. Noi încercăm să conştientizăm."

A fost protest şi la Braşov, unde un grup de protestatari a mărşăluit pe trecerile de pietoni din centrul oraşului, purtând în mâini pancarte uriaşe. Au traversat însă doar pe culoarea verde a semaforului, ca să nu creeze blocaje în trafic.

Protestatari: "Justiție, nu corupție! Justiţie!"

Manifestanţii s-au adunat şi în Bucureşti, unde au protestat paşnic timp de câteva ore.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult