Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protestatarii au venit în Piața Victoriei cu măști, să se protejeze de gazele lacrimogene. FOTO

Protestatarii care au venit, sâmbătă, în Piața Victoriei pentru a protesta, și-au adus cu ei măști care să îi protejeze de posibilitatea de a fi expuși la gaze lacrimogene, așa cum s-a întâmplat vineri seara.

După ce, vineri seara, 440 de persoane - între care femei și copii - au necesitat îngrijiri, din cauza gazelor dispersate de jandarmerie, oamenii au venit sâmbătă pregătiți. 

Oamenii s-au așezat pe asfalt ca să arate că protestul lor este unul pașnic, după care, la ora 21.00, au aprins luminițele.

Peste 25.000 de oameni s-au adunat sâmbătă seara în Piața Victoriei, iar cel puțin 15.000 au manifestat în marile oraș.

Citește și
piata victoriei
Povestea unei imagini tulburătoare din Piața Victoriei: ”Mi-a dat jet direct în față”

Vineri, 50.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei din Capitală. Protestul a degenerat, astfel că în cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente între grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre și alte obiecte spre jandarmi, și forțele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Printre cele 440 de persoane care au primit îngrijiri medicale au fost și copii și femei, iar în jur de 65 au ajuns la spital. Totodată, procurorii militari au deschis dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult