Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele României, vedeta unui ziar din Ungaria. Cum a reușit

Klaus Iohannis este subiectul celui mai apreciat articol publicat în ultima lună de cotidianul Hungary Today.

 

Figura președintelui României tronează astfel, la loc de cinste, pe prima pagină a publicației în limba engleză, alături de articolele la zi, despre centenarul Tratatului de la Trianon.

Articolul cu titlul ”Președintele român, amendat cu 1.000 de euro pentru discursul de ură împotriva ungurilor” a fost postat pe 21 mai și de atunci a rămas pe primul loc în topul celor mai citite.

Este vorba despre sancțiunea de 5.000 de lei primită de Klaus Iohannis de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declarațiile sale privind un presupus troc PSD- UDMR ”pentru a da Ardealul ungurilor”.

 

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Virusul este încă în societate. Să fim conștienți de noua normalitate în care vom trăi
De ce a fost acuzat Iohannis

 

CNCD l-a acuzat atunci de ”discriminare și încălcarea dreptului la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională”.

“Declaraţiile domnului preşedinte au creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa cetăţenilor români aparţinând minorităţii naţionale maghiare din România. Pentru valoarea amenzii s-a avut în valoare contextul, gravitatea faptei şi intervenţia ulterioară a domnului preşedinte”, a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Ziarul Hungary Today este publicat de Friends of Hungary Foundation și este considerat pro-guvernamental. Fundația a fost înființată în 2011, iar la evenimentele sale invitatul cel mai important este premierul Viktor Orban.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult