Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pesta porcină face ravagii în continuare. Situația este extrem de gravă în Galaţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situaţie gravă, din cauza pestei porcine africane, la Galaţi. Un nou focar a fost confirmat joi seară, într-o gospodărie unde sunt crescuţi peste 120 de porci vietnamezi.

Autorităţile s-au întâlnit încă de dimineaţă pentru a stabili un plan de măsuri. Încă de la începutul discuţiilor, nimeni nu ştia de fapt câţi porci trebuie sacrificaţi.

Nicu Bogatu, DSVSA Galaţi: "Numărul exact este, nu se ştie exact. Oricum, sunt peste 120. 123 sau 127. În prima zi au murit patru porci, iar a doua zi au murit trei." Medicii veterinari au plecat vineri la fermă pentru a ucide toate exemplarele de porci vietnamezi. Proprietarul, care nu este înregistrat că persoană juridică, mai are însă de aşteptat până când va afla dacă îndeplineşte condiţiile pentru a fi despăgubit de Ministerul Agriculturii.

În acelaşi timp, tot în judeţul Galaţi, au mai existat suspiciuni de pesta porcină africană şi la un mistreţ împuşcat pe un fond de vânătoare din apropierea comunei Gohor.

Adrian Alexandru, AJVPS Galaţi: "Au fost doi mistreţi, la vânătoarea din 8 noiembrie. Structura cărnii la mistreţul care prezintă suspiciunea de pesta ne-a făcut să luăm toate măsurile când am prelevat probele am văzut că splina este mărită." Conform Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, în prezent pesta porcină africană este confirmată în aproape 800 de focare din 26 de judeţe.

Citește și
Porci Mistreti
Pesta porcină continuă să facă ravagii. Mii de porci au fost sacrificați în Satu Mare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult