Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Percheziții în București, în cazul unor diplome falsificate pentru practicarea medicinei dentare. Prețul: 2.000 de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Şapte percheziţii au loc astăzi în Capitală la sediul mai multor persoane, dar şi al unei asociaţii care organiza cursuri de masterat cu profil de medicină dentară, fără să fie acreditată de Ministerul Educaţiei.

 

La final, studenţii obţineau, fără să ştie, diplome falsificate.

Faptele investigate acum de anchetatori s-ar fi petrecut, potrivit unor surse judiciare, în perioada 2017-2018. Atunci, 45 de studenți la medicină dentară ar fi obținut, fără să știe, diplome falsificate în acest domeniu. Persoane din asociația respectivă au atras, prin diferite metode, participanți la cursurile respective, pentru sume chiar și de 2.000 de euro.

La final, studenții primeau un certificat emis în limba italiană. de către Universitatea Aldo Moro, din Italia. În realitate, universitatea respectivă nu știa de această practică iar asociația care emitea aceste certificate nu avea autorizație și nu era acreditată de Ministerul Educației din România.

Citește și
diploma de salvamar
Cum se poate obţine diploma de salvamar recunoscută în UE fără măcar să atingi apa. CAMERA ASCUNSĂ

Gravitatea situației este că asistenții medicali de la medicină dentară aveau nevoie de acest certificat ca să poată profesa.

Polițiștii au făcut vineri șapte percheziții domiciliare, o parte dintre ele în mai multe locații din București iar una în sectorul 2 al Capitalei, la sediul asociației. Cercetările sunt desfășurate pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult