Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa în România. Gestul emoționant făcut după ce a călcat pe pământ românesc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vizita Papei Francisc în România a început odată cu aterizarea la Bucureşti şi întâmpinarea de către preşedintele Iohannis şi soţia sa.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de câteva sute de copii de la bisericile catolice, prezenţi pe aeroport cu steguleţe în culorile României şi ale Vaticanului.

Ca amănunt emoţionant, îndată ce a coborât din avion şi a pus piciorul pe pământ românesc, Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul reprezentantului Bisericii Ortodoxe Române.

Vizita Papei Francisc în România presupune un protocolul de rang 0 şi măsuri de securitate sporite. Primirea sa a avut loc la salonul oficial al Aeroportului Otopeni pe covorul roşu în prezenţa gărzii de onoare.

Suveranul Pontif a fost întâmpinat pe covorul roşu, la scara avionului, de preşedintele României Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen.

Citește și
baiat care l-a vazut pe Papa Francisc
Reacția amuzantă a unui băiat de 7 ani, după ce a stat aproape de Papa Francisc. VIDEO

Klaus Iohannis: "Este o mare plăcere pentru noi să vă salutăm pe pământ românesc! Vă mulţumesc. Soţia mea, Carmen.”

Carmen Iohannis: ”Suntem onoraţi şi fericiţi!”

Papa Francisc a sărutat crucea ortodoxă

După urarea de bun venit a cuplului prezidenţial, Sanctitatea Sa a primit un buchet de flori de la doi copii greco catolici, urmaşi ai lui Augustin Vișa - erou naţional.

Un moment special a fost acela în care Papa Francisc a sărutat crucea ortodoxă de la gâtul Arhiepiscopului Nifon al Târgoviștei, ca un semn de reverenţă pentru religia majoritară a României. În drumul către salonul oficial, de o parte şi de alta a covorului roşu au stat sute de copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale care au înveselit atmosfera: au cântat şi au fluturat stegulețe.

Pe margine au fost aşezate mai multe bannere cu mesaje de bun venit şi citate din Sfânta Scriptură, inclusiv urarea "Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului".

Sanctitatea Sa le-a mulţumit şi le-a răspuns cu un zâmbet, apoi s-a oprit pentru o clipă să-i ofere o binecuvântare unui tânăr aflat în scaun cu rotile. Ceremonia oficială de primire s-a închiat la aeroportul Otopeni la ora 11:35

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult