Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Papa Francisc, mesaje de unitate: ”România, o Mamă care păzește speranțele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bun prilej de gândire pentru toţi, o ocazie de a ne reevalua priorităţile şi de a-i asculta cu mai multă atenţie şi înţelegere pe cei de lângă noi. Aşa arată la final această fericită întâlnire de 3 zile cu Sfântul Părinte.

"Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârşitul lumii", a transmis Suveranul Pontif unei Romanii încă dezbinata de răfuieli politiceşi interese meschine. Depine numai de noi dacă vom permite asta ori vom alege să mergem împreună.

Odată cu îndemnul ''SĂ MERGEM ÎMPREUNĂ'', Papa Francisc a lansat încă din prima zi a sosirii sale o invitaţie la unitate. Aşadar, indiferent de credinţă, să alegem ceea ce ne uneşte. Suveranul Pontif a făcut primul pas şi l-a numit ''frate'' pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Papa Francisc: „Preafericirea voastră, frate drag, acum 20 de ani, întâlnirea dintre predecesorii noştri a fost un dar pascal. O profeţie care a inaugurat un timp nou: timpul de a merge împreună pentru a redescoperi şi trezi în noi fraternitatea care deja ne uneşte”.

O rugăciune comună s-a auzit apoi în inima Transilvaniei unde au participat 100 de mii de oameni dar şi în capitala Moldovei unde a fost peste 150.000.

Citește și
blaj
Când vor fi sărbătoriți cei 7 episcopi români martiri beatificați de Papa Francisc

Papa Francisc, la Șumuleu: „Acest pelerinaj anual aparține moștenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradițiilor românești și ungurești deopotrivă; participă la el și credincioși de alte confesiuni și este simbolul dialogului, al unității și al fraternității”.

Papa Francisc, la Iași: „Duhul Sfânt ne convoacă pe toți și ne ajută să descoperim frumusețea de a sta împreună, de a ne putea întâlni pentru a merge împreună. Fiecare cu limba să și cu tradiția proprie, dar toți fericiți de a ne întâlni ca frații”.

Suveranul Pontif a îndemnat la toleranță, modestie şi bunătate indiferent de poziţia socială.

Papa Francisc: „O societate în care cei mai slabi, cei mai săraci şi cei din urmă, să nu fie consideraţi indezirabili, obstacole care ar împiedica maşina să meargă, ci ca cetăţeni şi fraţi care trebuie complet integraţi în viaţa civilă”.

Familia şi reunirea acesteia, regăsirea dintre părinţi şi copiii plecaţi în cele patru zări - au fost printre cele mai dureroase teme abordate de Papă.

Papa Francisc, la Catedrala Sf. Iosif: „Contemplarea Mariei ne îngăduie să ne îndreptăm privirea la atâtea femei, mame şi bunici, de pe aceste meleaguri care cu sacrificii neştiute, cu devotament şi cu voinţă plămădesc prezentul şi ţes visurile de mâine”.

Papa Francisc, la Cotroceni: „Aduc un omagiu sacrificiului fiilor şi fiicelor României, care prin cultură lor, prin patrimoniul valorilor şi al muncii lor, îmbogăţesc ţările în care au imigrat, iar prin roadele efortului lor, îşi ajută familiile rămase în patrie. Să ne gândim la fraţii şi la surorile noastre care sunt în străinătate e un act de patriotism, de fraternitate, de justiţie. Continuaţi s-o faceţi!”

După trei zile cu o încărcătură emoţională extrem de puternică, Papa Francisc ne-a reamintit tuturor că trăim într-o ţară binecuvântată.

Papa Francisc: „România este „grădina Maicii Domnului", și în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este o Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzește speranțele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă și concretă, care are grijă de noi. Ei să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor și al Bisericii. Mulțumesc!”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult