Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pelerini din toată lumea, printre care fostul principe, la București pentru vizita Papei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atmosferă deosebită printre miile de pelerini, care au venit din toată lumea, special, ca să îl vadă pe Papa Francisc.

În mulţimile strânse, în puncte cheie din Capitală, s-au auzit nenumărate limbi, de la engleză, franceza, spaniolă şi portugheză, până la dialecte africane. Cu toţii au mărturisit că poartă o simpatie aparte pentru Sanctitatea Sa, care iubeşte sincer oamenii şi le vorbeşte mereu din suflet.

Pe tot traseul parcurs de Suveranul Pontif dar mai ales în punctele cheie, vizitate de Sanctitatea Sa, s-au strâns mii de pelerini. O diversitate de pământeni, veniţi special să îl întâmpine.

Mexican: "Suntem din Mexic, locuim aici de un an şi am venit acum special în stradă să îl vedem pe Papa Francisc. Este o oportunitate bună să îl privim de aproape. El este Capul Bisericii noastre, Tatăl credinţei noastre şi îl respectăm foarte mult."

O femeie a lăsat Brazilia în urmă pentru câteva zile şi a venit cu familia să îl vadă, în carne şi oase, pe Suveranul Pontif.

Citește și
Papa Francisc
Momente emoționante cu Papa Francisc la Catedrala Mântuirii Neamului: ”Vin ca un frate”

Braziliancă: "Pentru noi reprezintă speranţă, credinţă, este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ şi noi toţi suntem fericiţi că suntem astăzi aici."

Oamenii de rând povestesc că îl admira pe Papa Francisc pentrul felul în care vorbeşte din inima despre dragoste, pace şi toleranţa, peste tot pe glob.

Femeie din Nicaragua: "Sunt din Nicaragua. Eu locuiesc aici şi familia mea a venit special acum, pentru acest eveniment, şi suntem toţi încântaţi de sosirea Papei, pe care îl considerăm al nostru, pentru că este latin american, ca noi."

Bărbat din Nicaragua: "Am venit să îi mulţumim Sfântului Părinte pentru intervenţia să divină în Nicaragua, unde este un conflict civil dificil. Papa intervine mereu printre noi şi face apel la pace."

Pelerinii care au vrut să participe la ceremonia religioasă de la Catedrala Sfântul Iosif l-au aşteptat răbdători cu orele.

Fostul principe Nicolae: "Este pentru prima dată pentru noi şi cred că este un sentiment foarte special. Am emoţii şi abia aştept să fiu în prezenţa lui! Este un om pe care îl admir foarte mult şi e un exemplu pentru noi toţi."

Eugen Mihăescu, artist şi membru al Academiei Române a creat special un tablou pentru Papa Francisc. Sanctitatea Să are o semnificaţie aparte pentru pictor.

Eugen Mihăescu, pictor, membru al Academiei Române: ”Vizita lui e un miracol pentru romani. Eu de suflet, de suflet, nu de paşaport, sunt argentinian. Mi-au plăcut argentinienii foarte mult. Şi suntem născuţi practic în acelaşi an, El şi cu mine. A fost bolnav de plămâni în tinereţe, cât a fost student, eu la fel ca el. Da am supravieţuit amândoi, e un tovarăş de supravieţuire, mulţumesc lui Dumnezeu!"

Pelerinii mărturisesc că se simt binecuvântaţi de această vizită istorică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult