Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă grevă, de data asta "japoneză". Instituția care cere sporuri de "complexitatea muncii" și de "condiții vătămătoare"

Incepând cu data de 25.05.2023, angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi S.C.N.S.A.S., intră în grevă japoneză, conform unui comunicat de presă CNS Cartel Alfa. 

"Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea C.N.S.A.S. în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici", se precizează în comunicat. 

Revendicările sindicaliștilor sunt: 

1. Aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor C.N.S.A.S. pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 01.01.2022 şi care nu se aplică nici la data redactării prezentului comunicat ; 2. Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ; 3. Acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.

În paralel, zeci de mii de sindicaliști din Educație se află în a patra zi de proteste la București. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult