Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi detalii cutremurătoare în cazul accidentului din Lețcani, unde au murit trei oameni. ANIMAȚIE GRAFICĂ

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei oameni au murit și zece au fost răniți într-un accident cumplit care a avut loc în județul Iași, pe o ploaie torențială.

Șoferul unui TIR cu volanul pe partea dreaptă nu a acordat prioritate în momentul în care a intrat pe un drum principal și a lovit un autobuz care circula regulamentar. Vehiculul izbit s-a răsturnat apoi peste un microbuz.

Printre victimele aflate în stare critică se numără și un medic.

TIR-ul a pătruns pe Drumul European 583, în localitatea Lețcani, fără să oprească la indicatorul STOP. A lovit un autobuz în care se aflau opt persoane și care venea dinspre Iași.

Autobuzul a fost proiectat într-un microbuz de pe sensul opus, în care se aflau patru oameni, care mergeau la muncă. Martorii au auzit strigătele de ajutor ale răniților.

Citește și
ciocnire
Accident tragic în Dolj. O mașină a fost spulberată fără ca șoferul să aibă vreo vină

În urma impactului violent, șoferul microbuzului și un pasager din același mijloc de transport au murit. Aveau 29 și respectiv 55 de ani. 11 oameni au fost răniți.

Martor: „Accident imprevizibil, din neatenție.TIR-ul a dat peste un maxi taxi și maxi taxi a trecut peste o mașină cu pasageri. Și au murit." 14 echipaje de intervenție și 20 de pompieri au ajuns la locul tragediei.

Din cele 11 victime, un alt bărbat s-a stins mai târziu la spital, iar o doctoriță care făcea naveta până în Bacău, unde lucrează la o unitate medicală, este în stare gravă. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași: „E vorba de o femeie de 35 de ani, a mers în Terapie Intensivă în stare critică." Polițiștii încearcă să refacă filmul acestei tragedii și fac cercetări pentru ucidere din culpă. Cei doi șoferi nu consumaseră alcool.

Anca Vijiac, purt. de cuv. IPJ Iași: „Șoferul unui TIR nu ar fi oprit și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz, care s-ar fi deplasat regulamentar. Autobuzul ar fi fost proiectat într-un microbuz, care, de asemenea, s-ar fi deplasat regulamentar."

Șoferul TIR-ului susține că nu avea viteză, dar a rămas fără frâne în momentul în care a ieșit de pe drumul secundar. Expertiza tehnică va stabili dacă mastodontul de fier, care era plin cu marfă, avea defecțiuni tehnice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult