Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mumia misterioasă care va fi înmormântată după 128 de ani de stat în „vitrină”. Reprezintă un oraș

O mumie va fi înmormântată după 128 de ani, timp în care a fost expusă la o casă funerară din Pennsylvania, SUA. "Stoneman Willie", bărbatul mumificat din greșeală, are o poveste fascinantă.

Bărbatul cu o identitate care nu este încă precizată, era un alcoolic care a murit de insuficiență renală într-o închisoare locală, pe 19 noiembrie 1895. El a fost mumificat din greșeală de un antreprenor de pompe funebre care experimenta noi tehnici de îmbălsămare, potrivit Auman's Funeral Home din Reading, Pennsylvania, transmite Reuters, via Yahoo News.

Îmbrăcat într-un costum cu papion, cadavrul bărbatului este expus într-un sicriu cu o eșarfă roșie pe piept. Părul și dinții i-au rămas intacte, la fel și pielea.

Deoarece bărbatul a dat polițiștilor un nume fals atunci când a fost arestat pentru furt din buzunare, identitatea lui Stoneman Willie a fost necunoscută timp de mulți ani, iar oficialii locali nu au putut localiza rudele.

Firma de pompe funebre a solicitat statului permisiunea de a păstra cadavrul în loc să îl îngroape, pentru a monitoriza procesul experimental de îmbălsămare.

Citește și
mumie
Polițiștii au găsit o mumie în cutia frigorifică a unui curier. Ce voia să facă cu rămășițele vechi de sute de ani

Dar reprezentanții Auman's Funeral Home spun că l-au identificat acum pe Stoneman Willie cu ajutorul documentelor istorice și îi va dezvălui numele la sfârșitul acestei săptămâni, când vor înmormânta cadavrul. Până acum, nu se știau prea multe despre el, dincolo de rădăcinile sale irlandeze.

„Noi nu ne referim la el ca la o mumie. Ne referim la el ca la prietenul nostru Willie. Pur și simplu a devenit un simbol, o parte istorică nu doar a trecutului orașului Reading, ci, cu siguranță, și a prezentului său", a declarat Kyle Blankenbiller, directorul casei funerare.

Duminică, localnicii au ieșit pe străzi pentru a sărbători cea de-a 275-a aniversare a orașului Reading, cu o paradă colorată care a inclus un dric format din motociclete care transporta sicriul lui Willie.

Pe tot parcursul acestei săptămâni, Willie va fi expus la Auman's Funeral Home. Sâmbătă, el va face ultima sa călătorie pe străzile din Reading, înainte de a fi înmormântat într-un cimitir local, unde numele său real va fi în sfârșit înscris pe piatra de mormânt.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult