Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul impresionant în care Mihailo Dianov, unul dintre eroii de la Azovstal, se întâlnește cu familia sa | VIDEO

Mihailo Dianov, unul dintre soldații care au rezistat eroic în buncărele uzinei siderurgice Azovstal, din Mariupol, locație bombardată neîncetat de trupele invadatoare ale Rusiei, s-a reunit cu familia lui.

Soldatul a fost eliberat săptămâna trecută din captivitatea rusă, după mai bine de patru luni, în cadrul unui schimb de prizonieri. Momentul în care își întâlnește familia după un timp atât de îndelungat este emoționant.

Cum a ajuns să arate soldatul după ce a fost eliberat de ruși

Pușcașul marin și apărător al Azovstalului, Mihailo Dianov, a petrecut patru luni în captivitate rusească, iar brațul la care a fost rănit, nu a fost tratat. „În captivitate, rușii nu au lăsat brațul să se vindece, acum îi lipsesc patru cm din os. Imaginați-vă durerea”, au relatat autoritățile ucrainene, pe Twitter. Apărătorul „Azovstalului”, un luptător al brigăzii 36 de pușcași marini, avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat de ruși. El s-a aflat în captivitate din mai până pe 21 septembrie, notează publicația ucraineană Hromadske. „Pot să mor cum și când vreau, nu depinde de mine să decid. Dar stă în puterea mea să decid cum să trăiesc”, spunea Mihailo Dianov. Acum, militarul are nevoie de recuperare, dar și de ajutor. Recent, Ucraina a reușit să elibereze 215 persoane din captivitatea rusă. 200 de soldați ucraineni au fost schimbați cu nașul lui Putin, Viktor Medvedciuk. Cinci comandanți de la „Azovstal” au fost schimbați cu 55 de soldați ruși care „nu au niciun interes pentru noi”. Comandanții eliberați se află acum în Turcia, sub protecția și siguranța președintelui Recep Erdogan, și vor rămâne acolo până la sfârșitul războiului. În plus, Rusia a eliberat zece luptători străini capturați.

 

 

Citește și
prizonier de razboi
Ucraina a anunţat schimbul a 215 prizonieri militari, printre care şefi ai apărării de la Azovstal

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult