Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mașinăria de război produsă în România, surprinsă la lucru în poligonul Cincu. Cum se comportă bestia 8x8 pe teren | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

PRO TV a surprins la lucru celebrele blindate 8x8 Piranha 5 ale Armatei Române, în poligonul de la Cincu, într-unul dintre puținele exerciții NATO în care s-a folosit muniție reală pe acest transportor de luptă.

În toamna anului trecut, Armata Română a scos pe teren, în cadrul unui exercițiu NATO, celebrele blindate Piranha 5, care sunt fabricate și în țară. Imaginile au fost prezentate în premieră în cadrul emisiunii "România, Te Iubesc" de duminică.

La acel moment, PRO TV a surprins imagini cu celebrele blindate 8x8 pe care s-au efectuat trageri cu muniție reală, pentru a observa cum sunt realizate tragerile din mișcare și de la punct fix. În acest amplu exercițiu NATO din poligonul de la Cincu, alături de soldații români au participat și forțele armate ale Macedoniei de Nord, Portugaliei și Franței.

Piranha 5, program de investiție cu prioritate

Potrivit anchetei „Industrie fără apărare”, realizată de corespondentul PRO TV Rareș Năstase, pentru emisiunea „România, te iubesc!”, Armata Română a anunțat 15 pachete noi de achiziții pentru următorii doi ani. Asta, în condițiile în care încă avem tehnică învechită, pornind de la transportul soldaților, până la tancuri vechi de zeci de ani.

Cele 15 programe de investiții vin în continuarea celor aflate în derulare, unde cap de afiș, la acest moment, sunt celebrele Piranha 5, transportoare de luptă blindate pentru infanterie. Încă din 2018, România alocă aproape 900 de milioane de euro pentru 227 de blindate 8x8, cumpărate de la gigantul american General Dynamics.

Citește și
soldați români
România, NATO și marea problemă pe care țara noastră nu a rezolvat-o în 20 de ani. "Un moment extrem de delicat"

Inițial, primele 36 au fost făcute în Elveția, iar restul se fac la noi, cu componente din România. Pe lângă cele 227 de transportoare, vor mai fi fabricate alte 150.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult