Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai mulți români au ajuns în țară din Spania cu primele două zboruri organizate pentru repatrierea lor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Blocați în Spania la muncă, la studii sau în vizită la rude, mai mulți români s-au întors în sfârșit acasă în noaptea de joi spre vineri.

 

Primele 2 avioane care au aterizat au fost din Barcelona și din Madrid, iar în următoarele zile mai sunt așteptate alte 5 zboruri din Franța și Marea Britanie.

Românii care au ajuns acasă trebuie să rămână izolați pentru 14 zile la domiciliu, sau într-un spațiu pus la dispoziție de către stat. Mai mulți români au sosit din Spania cu primele două zboruri ce fac parte dintr-o serie de curse organizate special pentru repatrierea lor. După mai bine de 2 luni românii care au fost blocați în Spania se întorc în sfârșit acasă. Acum aceștia vor fi nevoiți să rămână încă 14 zile în izolare la domciuliu. Unii dintre pasageri au încercat mult timp să își găsească drumul spre casă. Femeie venită din Spania: „Ne-am chinuit foarte mult, adică o prietenă de-a mea s-a zbătut mai bine de o săptămâna. Și noi ca noi, dar sunt români într-o situație foarte dificilă acolo". Mamă introasă din Spania: „M-am dus la copii. 7 bilete le-am pierdut, care mi le-a luat copiii. Am zis că nu mai ajung acasă. Nu e nimic ca acasă". Tot 7 zboruri a pierdut și acest domn care care lucrează în domeniul hotelier: „Sunt blocat de pe 15 martie. Dacă nu reușeam să vin astăzi, următorul zbor era pe dată de întâi. Așteptăm să fim anunțați pentru a ne întoarce la servici". Unii dintre aceștia plănuiau să rămână în Spania doar câteva zile, dar au rămas blocați și au ajuns să își petreacă întreaga primăvară acolo: ”Ne-am dus pentru 10 zile și ne-a apucat prăpădul și am rămas acolo". „Am plecat pentru 2 luni și am stat 4. Am plecat în plimbare și, la o cumnată, la o rudă în Spania și a trebuit să rămânem acolo". Această familie așteaptă cu nerăbdare să își revadă fiica: „Fica noastră care a fost la studii în Spania și a rămas blocată în luna martie. A rămas izolată la o familie. Eu am tot sunat la consulat și am aflat că se face zborul ăsta întâmplător". Până pe 24 mai sunt anunțate alte 5 zboruri speciale din Franța și Marea Britanie. În total 7 zboruri organizate printr-o colaborare între Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne, cu ajutorul consulatelor din țările respective.

 

Citește și
vaccin
SUA și-au asigurat aproape o treime din primele 1 miliard de doze de vaccin experimental pentru COVID-19

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult