Mai mulți români au ajuns în țară din Spania cu primele două zboruri organizate pentru repatrierea lor

Ultima actualizare: 22-05-2020 10:11

Blocați în Spania la muncă, la studii sau în vizită la rude, mai mulți români s-au întors în sfârșit acasă în noaptea de joi spre vineri.

 

Primele 2 avioane care au aterizat au fost din Barcelona și din Madrid, iar în următoarele zile mai sunt așteptate alte 5 zboruri din Franța și Marea Britanie.

Românii care au ajuns acasă trebuie să rămână izolați pentru 14 zile la domiciliu, sau într-un spațiu pus la dispoziție de către stat.
Mai mulți români au sosit din Spania cu primele două zboruri ce fac parte dintr-o serie de curse organizate special pentru repatrierea lor.

După mai bine de 2 luni românii care au fost blocați în Spania se întorc în sfârșit acasă. Acum aceștia vor fi nevoiți să rămână încă 14 zile în izolare la domciuliu.

Unii dintre pasageri au încercat mult timp să își găsească drumul spre casă.

Femeie venită din Spania: „Ne-am chinuit foarte mult, adică o prietenă de-a mea s-a zbătut mai bine de o săptămâna. Și noi ca noi, dar sunt români într-o situație foarte dificilă acolo".

Mamă introasă din Spania: „M-am dus la copii. 7 bilete le-am pierdut, care mi le-a luat copiii. Am zis că nu mai ajung acasă. Nu e nimic ca acasă".

Tot 7 zboruri a pierdut și acest domn care care lucrează în domeniul hotelier: „Sunt blocat de pe 15 martie. Dacă nu reușeam să vin astăzi, următorul zbor era pe dată de întâi. Așteptăm să fim anunțați pentru a ne întoarce la servici".

Unii dintre aceștia plănuiau să rămână în Spania doar câteva zile, dar au rămas blocați și au ajuns să își petreacă întreaga primăvară acolo: ”Ne-am dus pentru 10 zile și ne-a apucat prăpădul și am rămas acolo".

„Am plecat pentru 2 luni și am stat 4. Am plecat în plimbare și, la o cumnată, la o rudă în Spania și a trebuit să rămânem acolo".

Această familie așteaptă cu nerăbdare să își revadă fiica: „Fica noastră care a fost la studii în Spania și a rămas blocată în luna martie. A rămas izolată la o familie. Eu am tot sunat la consulat și am aflat că se face zborul ăsta întâmplător".

Până pe 24 mai sunt anunțate alte 5 zboruri speciale din Franța și Marea Britanie. În total 7 zboruri organizate printr-o colaborare între Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne, cu ajutorul consulatelor din țările respective.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!