Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe locuri de parcare publice în București. „Șoferii s-au învăţat să parcheze peste tot, fără să achite taxe”

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunţat joi că în următorii doi ani ar urma să fie triplat numărul de locuri din parcajele publice, obiectivul fiind obţinerea unui venit zilnic de aproximativ un milion de lei.

Bujduveanu a spus că în lipsa aplicării unor sancţiuni, şoferii „s-au învăţat să parcheze peste tot, fără să achite taxe”, conform Agerpres.

Astfel, parcările publice sunt goale, iar în proximitatea acestora există „trotuare pline cu maşini”.

Numărul locurilor de parcare din București va fi triplat

„Am prezentat în urmă cu câteva luni un plan de a strânge venituri de peste un milion de lei pe zi din parcajele publice din Municipiul Bucureşti. Nu vorbim de parcajele de reşedinţă. Ne apropiem cât mai mult de acel plan. Săptămâna precedentă am aprobat bugetul de investiţii pentru parcajele publice din Bucureşti, un buget care vine cu inovaţii, cu digitalizarea parcărilor, cu crearea de noi locuri de parcare", a spus Bujduveanu.

Declarațiile vin după ce pe 6 mai, Consiliul de administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor de la nivelul Companiei Municipale Parking au agreat planul de investiţii pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din Bucureşti.

Bujduveanu a spus că în următorii doi ani, numărul locurilor de parcare publică în Capitală va fi triplat, de la 12.000 la peste 32.000, însă în București sunt peste 1,4 milioane de mașini înmatriculate.

„Astăzi, noi exploatăm undeva la maxim 11.957 de locuri de parcare, care sunt împărţite pe trei zone. Este regretabil şi ruşinos cum au fost exploatate aceste parcări în ultimii ani, pentru că veniturile din aceste parcări se ridică la maxim 60.000 de lei pe zi. Dacă faceţi un calcul simplu, veţi vedea că gradul lor de încasare este la sub 20%,” a spus viceprimarul.

„Ne-am propus să triplăm acest număr de parcări în următorii doi ani. Astăzi, în timp ce vorbim, la Comisia Tehnică de Circulaţie se avizează 1.385 de noi locuri de parcare. În fiecare zi, începând de săptămâna trecută, se avizează noi locuri de parcare. Ne propunem ca până la finele anului viitor să fie peste 32.000 de locuri publice de parcare, cu un randament, prin digitalizare şi prin modernizarea lor şi prin 'enforcement' al organelor”, a adăugat acesta într-o conferinţă de presă la sediul PNL Bucureşti.

Bujduveanu: „Vom creşte gradul de încasare”

El a menţionat că noile locuri de parcare se vor amenaja pe străzile care nu sunt trasate în prezent, conform legislaţiei în vigoare. Alte 3.000 de locuri vor fi pe terenuri lăsate pârloagă.

Însă, Bujduveanu a sugerat că după ce investițiile vor fi făcute din bani publici, parcările rezultate ar putea fi lăsate în mâinile unei companii private.

„Investiţiile care se fac, se fac pentru Municipalitate, nu se fac ca să rămână în proprietatea companiei. La final, după ce investiţiile vor fi făcute şi vom creşte gradul de încasare, în funcţie de strategia care va releva exact cum trebuie să fie manageriate aceste locuri de parcare, vom şti dacă vom avea un operator privat sau dacă va fi o administraţie a municipiului sau o companie proprie a municipalităţii. Dar investiţiile pe care noi le facem rămân pentru municipalitate. Nu se duc în proprietatea unei companii", a spus viceprimarul.

Joi, Bujduveanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că bucureștenii vor avea încă 1.384 de locuri de parcare în zona centrală a orașului.

„Este o creştere cu 10% a numărului de locuri de parcare, numărul total al acestor facilităţi ajungând la 13.284”, a scris viceprimarul Capitalei.

Acesta a spus că Primăria Capitalei a avizat realizarea noilor locuri de parcare, care se va face pe etape, începând de săptămâna viitoare.

Care sunt locaţiile cu noile parcări din București?

Carol Davila, Zona 1 - 60 locuri Mircea Eliade - 63 locuri Lacul Tei, Zona 1 - 97 locuri Lacul Tei, Zona 2 - 113 locuri Lacul Tei, Zona 3 - 119 locuri Moineşti - 138 locuri Viitorului - 23 locuri Vergului, Zona 1 - 41 locuri Vergului, Zona 2 - 72 locuri Vergului, Zona 3 - 32 locuri Felix, Zona 1 - 96 locuri Felix, Zona 2 - 25 locuri Matei Millo - 53 locuri Polizu - 48 locuri Piaţa Valter Mărăcineanu - 95 locuri Oteteleşanu - 26 locuri Bd. Basarabia - 283 locuri În total: 1.384 locuri.

 

 

CITEȘTE ȘI: Programul „Rabla” 2022, fără achiziție. Bonusuri suplimentare pentru cei care cumpără biciclete sau trotinete electrice

Rabla pentru electrocasnice 2022. Când începe programul. Nu se mai pot cumpăra televizoare anul acesta

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult