Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis, externat după ce a suferit o operație la umărul stâng

Your browser doesn't support HTML5 video.

Preşedintele României a suferit, joi, după-amiază, o intervenţie chirurgicală la umărul stâng iar vineri de dimineaţă a fost externat, după ce a petrecut noaptea într-o rezervă a spitalului militar Carol Davila.

Medicii l-au supravegheat pentru a se asigura că nu apar probleme. Administraţia Prezidenţială a comunicat că şeful statului este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, iar starea ei de sănătate este optimă.

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat din spital în jurul orei 10:00 după ce s-a pozat cu medicii din spital şi părea foarte pregătit să-şi preia atribuţiile.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, joi seara, cu puţin înainte de ora 21:00, că şeful statului va suferi o intervenţie chirurgicală la umărul stâng.

Citește și
Klaus Iohannis, Ziua Armatei Române, viorica dancila, eveniment, avioane
Iohannis și Dăncilă, prezenți la un eveniment organizat de Ziua Armatei Române. Mesajul transmis de cei doi

Potrivit unui comunicat emis de medicii de Spitaului Dr. Carol Davila, ar fi fost o intervenţie minim-invazivă, o intervenţie artroscopică. Şeful statului practică tenisul şi îi place şi skiul, şi foarte probabil, din acest motiv îi apăruseră leziunile inflamatorii dureroase la umăr.

Porivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului este apt să-şi preia atribuţiile, starea sa de sănătate fiind optimă.

Constituţia prevede că numai în situaţiile în care Preşedintele nu este apt să-şi exercite mandatul este obligat să-şi delege atribuţiile către numărul doi în stat, Preşedintele Senatului. Acest lucru ar însemna că ar trebuie să fe supus unei intervenţii chirurgicale complexe, ceea ce ar presupune o anestezie generală şi o perioadă de convalescenţă îndelungată.

Klaus Iohannis a mai fost operat odată, la umărul drept, în aprilie 2016.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult